The Guru Guru-Point Fingers

“Point Fingers” is het tweede album van het Belgische The Guru Guru. Het album is geproduceerd door Wouter Vlaeminck. De mix ligt in de ervaren handen van zwaargewicht David Bottrill (King Crimson, Tool) ingehuurd. De mastering is gedaan door Heba Kadry (Chelsea Wolfe, Deerhunter).

The Guru Guru melodisch en puntig op tweede album

Ligt de muziek in het verlengde? Nou nee, niet echt. Het is rockmuziek. Maar The Guru Guru zit veel meer aan de melodische kant en is veel puntiger.

Verslaving ligt op de loer

Albumopener ‘Mache’ is een nummer om direct verslaafd aan te raken. En tijdens ‘Chramer’ val je van de ene in de andere verbazing. Is dat een mannenkoor? Een kerkklok? Ondertussen worden er loodzware riffs op je afgevuurd. Het is dezelfde gekte die Faith No More af en toe in haar greep had.

Met ‘Ex-Alexander’ blijft het tempo hoog. Op het zwoel gezongen ‘Know No’ kan even naar adem worden gehapt. Maar al snel slaan de noisegitaren weer hun slaag. Swingend en bijna cabaretesk op ‘Skidoo’.

Van britrock tot Alice in Chains

Op ‘Delaware’ gaan ze terug naar de britrock van The Automatic omstreeks 2007. De zangharmonieën roepen echter ook Alice in Chains in herinnering.

Steviger wordt het weer op ‘Origamiwise’ en ‘Poverbrigade’. The Guru Guru heeft “Point Fingers” een uitstekende rockplaat gemaakt waarbij de balans nooit uit het oog wordt verloren.

Beluister het album “Point Fingers” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.