The Oldtime Stringband-Pretty Little Horses

“Pretty Little Horses” is alweer het vierde album van The Oldtime Stringband. Alle nummers zijn live opgenomen zonder enige overdubs. De bandleden stonden hiervoor in een cirkel om tot het beste live geluid te komen.

Door de akoestische aanpak komt de rol van iedere muzikant goed naar voren.

The Oldtime Stringband heeft oog voor traditie

Het album kent een sfeervol titelnummer met ‘Pretty Little Horses’. ‘Cluck Ol’ Hen’ is meer uptempo en bevat vooral Ierse invloeden. ‘Long Black Veil’ krijgt de behandeling die een traditional verdient.

‘Old Man At The Mill’ lijkt op een veranda in de buitenlucht te zijn opgenomen. En met ‘Old Yeller Dogg’ is het lastig niet mee te zingen.

Instrumentbeheersing

Op het instrumentale ‘White Face’ komt de instrumentbeheersing aan bod. Op ‘You’re Baby Ain’t Sweet Like Mine’ zijn het de dames aan het woord komen.

Stuk voor stuk akoestische country van de bovenste plank. De bandleden van The Oldtime Stringband hebben muziek door hun aderen stromen.

Binding

Wie dit album opzet weet dan ook precies wat hij bij een optreden kan verwachten. Een sfeervol avondje of middag over dat wat ons bindt. Ver weg van het internet dat de wereld misschien kleiner doet lijken maar ons juist verder van elkaar af laat staan.

Gelukkig hebben we The Oldtime Stringband om ons dat te doen beseffen. En nu allemaal als de wiedeweerga naar een optreden. Om vervolgens met de cd als blijvende herinnering in de tas en een gelukzalig gevoel weer huiswaarts te keren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.