TheColorGrey-For What Its Worth

For What It’s Worth in alles de beste release van TheColorGrey

Sinds vorig jaar verschijnen er regelmatig nieuwe liedjes van TheColorGrey. Na album “Rebelation”, verscheen het vijf tracks tellende “In Between Phases”. En nu zijn er alweer acht nieuwe tracks van zijn hand. Al die kwantiteit gaat niet ten koste van de kwaliteit.

“For What It’s Worth” is namelijk in alles het beste wat we tot nu toe van TheColorGrey hebben gehoord. Dat zal de 22-jarige Will Michiels ongetwijfeld fijn vinden om te horen. Als artiest streef je er immers altijd naar om van je nieuwste release je beste te maken.

Craig David

TheColorGrey glijdt door de tracks op “For What It’s Worth” als een lichtvoetige Craig David. Je zou er bijna de venijnige teksten door over het hoofd zien. Op ‘Swirl’ is daar echter geen ontkomen.

One two for the black man
In a system where they don’t want us to rise
Although we worked for our diplomas

De Belgische inborst van TheColorGrey

Aan het einde is er nog een verontschuldiging als één van de chipmunks de vraag “No hard feelings, right?’ stelt. Ongetwijfeld is dat de Belgische inborst van TheColorGrey. Het lijkt de enige echte felle uitschieter op “For What It’s Worth” waar ook veel ruimte is voor romantiek.

Op ‘Blackberry’ laat hij weten er voor liefde te zijn. Pleziertjes wijst TheColorGrey liever de deur. Ook op ‘Count On Me’ klinkt een respectvol geluid.

Wordplay

Wie door de wordplay op ‘Jamaica’ heen luistert hoort de diepste wens van The Colorgrey om het te maken. Will Michiels is ‘Thirsty’ voor succes.

Beluister “For What It’s Worth” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.