Brand New met hun laatste album op 1 in Amerika

Soms is het niet te verklaren waarom een band hoofdzakelijk een Amerikaanse aangelegenheid blijft. Het gaat ook op voor Brand New.

Na acht jaar is hun nieuwe album eindelijk daar. Wereldnieuws in de VS, maar daarbuiten gaat het leven blijkbaar gewoon door. Zelfs als de band op de eerste plaats in de Billboard Album Top 200 staat.

Samen met de albums van Arcade Fire, The War On Drugs, Queens of the Stone Age en Triggerfinger lijkt Rock weer uit te groeien tot een stroming om rekening mee te houden.

Geen jubileum

De eerste plaats in de album Top 200 is het grootste succes in het bijna twintigjarig bestaan van de band. Dat jubileum gaan ze niet halen. Brand New heeft namelijk aangekondigd dat “Science Fiction” hun laatste album zal zijn.

Stoppen op je hoogtepunt zullen cynici zeggen. Maar het is niet voor niets dat het album acht jaar op zich liet wachten. Onzekerheid speelde zanger Jesse Lacey parten.

Geestelijke gezondheid

Al zijn hele leven worstelt hij met zijn geestelijke gezondheid. Ook het belangrijkste thema van de band, daarmee een stem gevend aan een grote groep die hier ook mee worstelt.

“Science Fiction” is hun laatste handreiking.

It’s never going to stop. Batter up. Give me your best shot. Batter up.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.