Split LP Taïfun en Holden Goldmund is de ultieme samenwerking

Het fenomeen splitsingles en -albums is een voorbeeld van hoe de wereld zou moeten zijn. De ultieme samenwerking tussen bands. Voor de 12″ split LP van Taïfun & Holden Goldmund die 7 december verschijnt gaat Tiny Room Records nog een stapje verder. Hiervoor is namelijk samengewerkt met de labels Honest House (België) en Stereo Dasein (Duitsland). Een product vol liefde derhalve.

Taïfun

Goed over naar de muziek. Taïfun is een Belgische band die indie rock maakt zoals het hoort te klinken. Ze beginnen gewoon te spelen met wat hun hart hen ingeeft. Muzikale regels worden aan de (spreekwoordelijke ?) laars gelapt. De enige houvast voor de luisteraar is de kwaliteit van de muziek.

Geen eenvoudig te neuriën thema dat je na drie keer luisteren eigenlijk al de keel uithangt. Ook geen duidelijke couplet of refrein indeling. Wel hele goede gitaarrock. Met eindelijk weer eens de gitaren in de spotlight in plaats van de zanger.

Holden Goldmund

Holden Goldmund vormt de andere kant van het universum. Hier wel volop aandacht voor de zanger, maar dan wel te midden van behoorlijk experimentele gitaarmuziek. Qua stem heeft het wel wat weg van a balladeer.

De beheerste zang vormt daarbij een mooi contrast met een uitzinnige solo zoals we bijvoorbeeld op ‘Feet’ horen. ‘Table Tale’ is een volgend hoogtepunt. Qua productie en compositie heel anders dan de overige drie nummers. Om de afwisseling compleet te houden.

Benieuwd hoe dat op vinyl klinkt? Preorderen kan hier.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.