Eurosonic Noorderslag 2019

De eerste namen voor Eurosonic Noorderslag 2019 zijn bekend gemaakt. Het showcasefestival dat 16 t/m 19 januari 2019 plaatsvindt zal deze keer de focus hebben op acts uit Tsjechië en Slowakije.

De organisatie heeft nog niet laten weten waarom deze landen zijn geselecteerd. Maar dat het precies 25 jaar geleden is dat Tsjechië-Slowakije zich opsplitste zal vast geen toeval zijn.

De eerste namen voor Eurosonic Noorderslag 2019 zijn samen met de European Broadcasting Union geselecteerd. Dit is een samenwerkingsverband van radiozenders uit Europa die ook vanaf het festival zullen uitzenden.

Eerste namen Eurosonic Noorderslag 2019 bekendgemaakt

Bekijk via onderstaande playlist de video’s van Eurosonic Noorderslag 2019, inclusief videoclips van de bekendgemaakte artiesten.

Onderstaand een overzicht van de eerste namen die voor Eurosonic Noorderslag 2019 zijn bevestigd. In onze Spotify playlist vind je de acts die je wat ons betreft moet zien.

Indien beschikbaar kun je op de naam van een artiest klikken voor meer informatie. Dit kan een artikel zijn, een recensie, playlist of eerdere concertvermelding.

Binnenkort hopen we ook de programmering van de gratis podia Grunnsonic en Altersonic met bijbehorende playlists toe te voegen.

Any Other (it) – RAI/Radio 2
Apey & the Pea (hu) – MTVA/Petőfi Radio
Bass Astral x Igo (pl) – Polski Radio
Battle Beast (fi) – YleX
blackwave. (be) – VRT/Studio Brussel [Eurosonic Noorderslag 2018]
Boy Azooga (gb) – BBC Music
Crimer (ch) – SRF
Delaporte (es) – Los 40 Principales
Eli (de) – ARD
Fleche Love (ch) – Couleur 3
Fontaines D.C. (ie) – RTE/2FM
Gurr (de) – ARD
Hatari (is) – RUV/RAS2
Holy Motors (ee) – ERR/Raadio 2
Isama Zing (sk) – RTVS/Radio_FM
Keep Razors Sharp (pt) – RTP/Antena 3
MAiKA (rs) – RTS/Radio Belgrade One
Mavi Phoenix (at) – ORF/FM4
Moha La Squale (fr) – Radio France/MOUV
Napoleon Gold (lu) – LUERSL/100.7
Noah Carter (dk) – DR/P3
Rimon (nl) – NPO/3FM
Ruth Koleva & The Fingertones (bg) – BNR [album review]

San Holo (nl) – NPO/3FM [Eurosonic Noorderslag 2018]

Sarah Klang (se) – SR/P3
Sonnfjord (be) – RTBF/Pure FM
Tatum Rush (ch) – RSI
Torul (si) – Radio Slovenia/Val202
Very Cool People (lv) – Pieci/Latvijas Radio 5

Kaartverkoop

Eurosonic Noorderslag zal binnenkort bekendmaken wanneer de kaartverkoop start.

The Music Moves Europe Talent Awards

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2019 introduceert de organisatie ook een nieuwe prijs: The Music Moves Europe Talent Awards. Een award voor populaire en hedendaagse muziek. De prijs zal jaarlijks worden toegekend aan artiesten die het Europese geluid van vandaag en de toekomst bepalen.

Genomineerden worden geselecteerd via de European Border Breakers Charts, streaming cijfers, het European Talent Exchange Programme (ETEP) en aanbevelingen van partners waaronder het Reeperbahn Festival, Yourope, the European Broadcasting Union (EBU), IMPALA, International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE) en Digital Music Europe (DME).

Prijzen

Winnaars van de prijs zullen live op Eurosonic Noorderslag 2019 spelen, een op maat gemaakt trainingsprogramma volgen en financiele ondersteuning. Alle genomineerden zullen ook aanwezig zijn op het Reeperbahn Festival in Hamburg in September.

De in totaal twaalf winnaars van een award zullen in november bekend worden gemaakt. De Music Moves Europe Talent Awards zullen aan hen overhandigd worden op woensdag 16 januari 2019 tijdens de award ceremonie.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.