Mavis Staples weet het zeker: haar nieuwe album met Jeff Tweedy gaat de wereld veranderen

Het album “If All I Was Black” is alweer de derde samenwerking tussen Mavis Staples en Jeff Tweedy. Als er iemand country is, is het Jeff Tweedy wel. En als er iemand niet country is, dan is het Mavis Staples wel. Hun samenwerking is misschien wel het beste bewijs dat muziek universeel is en niet in hokjes kan worden gestopt.

Mavis Staples zingt al sinds de jaren ’40 waar ze startte als één van de Staple Singers met voornamelijk gospelnummers op het repertoire. Maar The Staple Singers belandden in de jaren ’70 ook in de Soulshow van Ferry Maat, onder meer met het nummer ‘Respect Yourself’.

Respect

Respect daar draait het ook om op het album “If All I Was Was Black” waarop elf door Jeff Tweedy geschreven nummers zullen komen te staan. Aan drie songs heeft Mavis Staples ook meegeschreven. Zo is van het titelnummer de muziek van Jeff Tweedy en de tekst van Mavis Staples.

Kunst is van zichzelf al een politiek statement, aldus Jeff Tweedy maar nu is voor het eerst de inhoud van door hem geschreven nummers ook politiek of op zijn minst maatschappelijk betrokken.

Muziek om de wereld mee te veranderen

Mavis Staples is vol vertrouwen over wat het album gaat bewerkstelligen.

You can’t stop me. You can’t break me. I’m too loving. These songs are going to change the world.

Het album “If All I Was Was Black” verschijnt 17 november via Anti-Records.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.