Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Gun Michael Jackson toch een waardig afscheid

Parasieten zijn het, de Nederlandse journalisten. En ook nog eens parasieten van het meest luie soort. Vanmiddag zag ik een bericht staan op Yahoo van hun Amerikaanse collega parasieten over Michael Jackson. En ja hoor, blijkbaar heeft iemand bij ANP het weten te vertalen zodat alle Nederlandse media het over konden nemen. De Pers slaat om ongeveer 19:30 als laatste aan in de rij. Als het over het hele net te vinden is, waarom neem je het bericht dan ook nog over? Zonder ook maar de moeite te nemen om het te herschrijven.

Er bestaan zoveel kranten in Nederland omdat zij ieder een verschillende doelgroep bedienen. Schijnt. Bij het bericht vanmiddag over Michael Jackson is dit aan de manier waarop het nieuws wordt gebracht in ieder geval niet te merken, zelfs niet bij Trouw. Wat vooral pijnlijk voor de journalisten van de oude media moet zijn, is dat Nu.nl dit bericht al om 10.00 bracht terwijl de kranten er pas ’s middags over berichtten.

Wake op Neverland

Ik heb helemaal geen behoefte aan dit soort berichten. Waarom kiest niemand de humane aanpak van Giel (3FM) die op zoek is naar fans die naar de wake op Neverland gaan? Ook hierbij onderscheidt Nu.nl zich weer door een video bij het bericht te plaatsen. Er is nog maar één manier waarop de oude media zich kunnen onderscheiden. Gun Michael Jackson het waardige afscheid dat hij heeft verdiend.

Update 22:57: Net is bekend geworden dat de wake voor Michael Jackson niet plaats zal vinden op Neverland. Nadere informatie volgt nog.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.