Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

SILJE NERGAARD

SILJE NERGAARD is dinsdag op nummer 1 binnengekomen in de Noorweegse popcharts met haar nieuwe album “NIGHTWATCH” (Emarcy/Universal Music) In 1 week tijd werden maar liefst 27.000 exemplaren verkocht. Net als met haar vorige album “At First Light”, schrijft ze weer geschiedenis. Ze is niet alleen de enige jazz artiest die ooit de POP-charts binnenkwam op nummer 1 maar ook de enige jazz artiest die hier twee keer achter elkaar in slaagde. Silje Nergaard is de bestverkopende Noorse jazz artieste aller tijden, en een van de bestverkopende jazz artiesten in europa. Haar single is gestegen van de 55e plek naar nummer 16 op de HIT TOP 40 play-list. De lijst van meestgedraaide singles in Noorwegen. Uniek voor een jazz-zangeres.

Tot zover het vertaalde promo-praatje van haar platenmaatschappij. Verkopen zijn natuurlijk heel belangrijk voor een platenmaatschappij maar consumenten hechten belang aan andere waarden. Silje Nergaard heeft naar mijn mening een van de mooiste stemmen die ik ooit gehoord heb. Van alle huidige zangeressen is er niemand die zoveel bij mij teweeg brengt. At first light en voorganger Port of Call zijn waanzinnige cd’s. Vele malen mooier als bijvoorbeeld een Norah Jones wiens cd ik erg saai vond.

Het nieuwe album van Silje Nergaard getiteld “NIGHTWATCH” wordt vanaf volgende maand uitgebracht in de andere Europese landen maar is nu al te bestellen bij nlstore.nl. Uiteraard schaf ik deze ook weer aan. Nu jij nog. You’re life will never be the same.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


  • rob on

    Ik ga luisteren.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.