Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Welke dwaas heeft Sally Spring voor ons verborgen gehouden?

Sally Spring houdt ons allemaal voor de gek. Waar ik nog dacht aan een jongere Lucinda Williams, meende File Under te maken te hebben met een stel jonge braniehonden. Sally Spring zit echter al ongeveer net zGramo lang in het vak als Mick Jagger. Dit bezien is er opvallend weinig te vinden over haar in Google. Tuurlijk, ik kan uren op haar site vertoeven en elke keer iets nieuws ontdekken.

Gram Parsons geevenaard

Maar daarop lees ik niet waar haar liedjes vandaan komen. Hoe ze zo rijk aan melodie kunnen zijn. Hoe ze dezelfde kwaliteit kunnen bezitten als waar Gram Parsons patent op had. De man die niet doordat hij al op 26-jarige leeftijd stierf (eerder dan de meeste rocksterren) een legende werd, maar vooral door zijn liedjes. Ik kan er zelfs niet luisteren naar haar drie eerdere albums om te beoordelen of Mockingbird daar ver bovenuit steekt.

Haar bijzondere arm

En nergens heeft men het over de foto die op de achterkant van haar cd staat. De enige fotoSally_spring_1 waar ze  op staat met haar linkerarm. Waarom is dat? Is die arm er de reden van dat ze zo lang (drie decennia) voor ons verborgen is gebleven? Of ze voor erkenning heeft moeten vechten zal ik toch echt zelf aan haar moeten vragen. De enige verwijzing naar haar beperking is het feit dat ze haar gitaar in een akkoord stemt.

Ze heeft het in ieder geval niet in haar liedjes verwerkt die verhalen over pure onbedorven liefde. Sally Spring moet maar heel snel naar Nederland komen. Of misschien is het juist beter van niet. Een sprookje wordt namelijk maar zelden overtroffen door de werkelijkheid.

Update 20 mei 2012: Vandaag werd een sprookje werkelijkheid. Vijf jaar na dato bezocht Sally Spring voor het eerst Nederland. Het optreden was magisch en in ons gesprek ben ik heel wat meer van Sally Spring te weten gekomen. Dit kun je binnenkort op deze website lezen, evenals een recensie van haar tweede album welke in 2010 is verschenen.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


  • Nico on

    Sally Spring speelt 20 mei in een achtertuin in Hoorn. Zie voor meer info de Facebook link.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.