Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Zijn Nederlanders romantisch?

De sleur van alledag
Dit jaar vieren Marielle en ik dat we vijf jaar getrouwd zijn. En wat je je zelf ook allemaal voor neemt, na vijf jaar moet ik concluderen, dat het heel makkelijk is je over te geven aan de sleur van alledag. Ik realiseer me dat tenminste. En dat is al heel wat. Er zijn genoeg mensen die het niet eens door hebben. Door kleine attenties, woordjes, verrassingen probeer ik zo eens in de zoveel tijd de sleur weer te doorbreken. Alleen, de periodes van sleur worden steeds langer. Maar sinds gisteren ben ik weer helemaal gefocust op onze relatie. Een collega van mij trouwde namelijk gisteren met zijn ‘High School Sweetheart’. Bij het aanschouwen van de ceremonie moest ik heel sterk terugdenken aan mijn eigen trouwdag.

Ontluikende liefde
De afgelopen vijf jaar heb ik heel veel bijzondere dagen meegemaakt. De intrek in het huis dat helemaal van ons was, de geboorte van onze twee liefdesbaby’s… Maar de liefde ontluikte tot zijn volledige bloesem op onze huwelijksdag. Je mag het een ouderwets instituut vinden, maar er is natuurlijk niets romantischer dan van je geliefde een huwelijksaanzoek te krijgen. Daar is lef voor nodig. Je geeft je bloot voor de ander. Want hoe vaak je het voorafgaand er ook over hebt, op het moment suprème kan zij/hij altijd nog nee zeggen. En dat openstellen voor elkaar, dat gebeurt doorgaans veel te weinig. Vooral mannen hebben er een handje van.

Zijn wij romantisch?
Over de hele wereld gezien nemen Nederlandse mannen het minst de woorden “Ik hou van je” in hun mond. “Dat weet je toch wel,” wordt er vaak gemompeld. Maar het is zo leuk om op z’n tijd de woorden uitgesproken te horen door je partner. Vrouwen willen elke dag bevestiging van hun liefde. Denk daar gewoon eens aan als je thuis komt.

Tips
Neem gewoon eens dat geijkte bloemetje mee of een doosje bonbons. Want het feit dat jij het meeneemt maakt het bijzonder. Ga op vakantie. De ultieme manier om de sleur te doorbreken. Ik ga niet voor niets minimaal twee keer per jaar. Minimaliseer de uren voor de beeldbuis en bezoek zoveel mogelijk trouwerijen want dat brengt in iedereen de romanticus naar boven.

Share : facebooktwittergoogle plus3 Responses

Leave us a comment


  • AarTbeiTjuH © on

    :D yup na 2 jaar begint nu echt een klein beetje de sleur erin te komen ala hij is echt a-romantisch :( ;) maar daar weet ik wel wat op
Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.