Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Bruce en ik

Bruce Springsteen Malieveld Den haag 14 juni 2016

Een bofkont ben ik zeggen ze en dat begin ik me ook steeds meer te realiseren. Terugkijkend op mijn leven voor Malieveld zijn er best wel wat momenten geweest dat het leven van Bruce en mij elkaar raakten. Het cassettebandje waarop het album “The River” was opgenomen. Ik nam het regelmatig uit mijn vader’s collectie mee naar mijn slaapkamer. De “Live ’75-’85” lp box die we op de lagere school veel in de klas draaiden. Ook op een cassettebandje natuurlijk.

Lucky Town

Het gelijktijdig uitgebrachte “Lucky Town” en “Human Touch” waren in 1992 de eerste twee albums van Bruce Springsteen die ik in de cd-winkel luisterde maar uiteindelijk toch niet kocht. Dat gebeurde wel met het Greatest Hits album, dat ik naar aanleiding van zijn hit ‘Streets of Philadelphia’ aanschafte en veel gebruikte in mijn lokale radioperiode.

The Rising

Na 9/11 was Bruce er ook weer. Ook het album “Waiting On A Dream” staat in de kast. De meeste indruk maakte Bruce met het in 2006 uitgebrachte “Hammersmith Odeon, London ’75” concert. Dus dat Bruce Springsteen live zijn albums ontsteeg was ergens wel in mijn onderbewustzijn opgeslagen. Het was alleen nooit bij me opgekomen om naar een concert te gaan. Tot een collega me vroeg of ik mee naar Malieveld wilde. Het bleek een van die ‘life defining’ momenten te zijn.

Orlando

Toen enkele dagen voor het concert de schietpartij in Orlando plaatsvond vroeg ik me direct af hoe dit Bruce zijn concert zou beïnvloeden. Inmiddels weten we dat. Het was geen verbeelding zoals Randy Timmers van Oor dacht. Ik voelde me meer ‘alive’ dan ooit. Dinsdag 14 juni 2016 is de wereld echt weer veranderd. En ditmaal ten goede.

Voor wie er bij was is hier de setlist op Spotify om al die glorieuze momenten te herbeleven.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.