Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Decemberists en Olivia Chaney vormen Offa Rex

decemberists olivia chaney offa rex queen of hearts

Als je als band al vanaf 2000 je eigen plan trekt kan het best verfrissend werken eens een andere aanpak te proberen. En zo kan het gebeuren dat The Decemberists opeens de begeleidingsband van de Britse singer/songwriter Olivia Chaney is. Althans zo begon het project Offa Rex dat uiteindelijk uitmondde in een hechte samenwerking.

Het debuutalbum “Queen of Hearts” is mede geproduceerd door Decemberists frontman Colin Meloy, die Olivia Chaney in 2015 al eens meevroeg als supportact voor hun tournee.

De meeste nummers op het album “Queen of Hearts” dat 7 juli uitkomt via Nonesuch Records zijn Engelse, Ierse en Schotse traditionals.

Let’s start a band. Let’s make a record of old folk songs that will be as much about rediscovering ancient songs as it is an homage to that incredible era of British music, the 60s and 70s folk revival.

De titeltrack ‘Queen of Hearts’ kun je onderstaand beluisteren.

Update 4 juni

De release van het album “Queen of Hearts” is met 1 week verschoven naar 14 juli in verband met een vertraging in de vinyl productie. Een bewijs hoe belangrijk vinyl weer aan het worden is voor een artiest. De afgelopen jaren kwamen er immers genoeg albums uit waarvan het vinyl maanden later pas uitkwam.

Als tegemoetkoming voor de kleine vertraging heeft Offa Rex een tweede single, ‘Blackleg Miner’ uitgebracht. Nummers die verder nog voor de release uitkomen zullen we aan de playlist toevoegen.

Tracklist:

1. The Queen of Hearts
2. Blackleg Miner
3. The Gardener
4. The First Time Ever I Saw Your Face
5. Flash Company
6. Old Churchyard
7. Constant Billy (Oddington) / I’ll Go Enlist (Sherborne)
8. Willie o’ Winsbury
9. Bonny May
10. Sheepcrook and Black Dog
11. To Make You Stay

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.