Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Dude laat horen dat Nederland haar roots niet moet vergeten

Dude

DUDE is de nieuwe band van Marcel de Groot, Jean Monsou (Time Bandits, Moonflower), Jan Kanis (Moonflower) en Francesco Colella. Met zoveel ervaring weet je dat het muzikaal wel goed zit. Debuut EP ‘Give it back’ werd opgenomen in de Basementstudio in Den Haag en 23 september in Paradiso aan het publiek gepresenteerd.

De juiste hoeveelheid gruis

Muzikaal wordt er flink van leer getrokken. Zanger Jan Kanis heeft er precies de juiste hoeveelheid gruis voor op zijn stem. In ‘Give It Back’ is Van Dik Hout nooit ver weg, hoewel DUDE in het Engels zingt. In ‘Fine Thing’ horen we de liefde voor Gary Moore terug. (Oh, Pretty Woman!) Het geeft de EP een fijn bluesy karakter.

Waar Joe Bonamassa heeft laten horen dat er nog voldoende toekomst in het stokoude genre zit, laat DUDE horen dat ook Nederland haar roots niet moet vergeten.

Nederlandse Joe Cocker

In ‘Ride Baby Ride’ weet DUDE bijvoorbeeld net zo voort te jakkeren als Cuby dit kon. En op ‘Dusty Road’ en ‘1234’ laat Jan Kanis zijn stem zo grommen dat we hem met gemak kunnen uitroepen tot de Nederlandse Joe Cocker.

Er is respect voor de traditie en tegelijkertijd laat het gevoel voor melodie de heren onderscheiden van wat al is gemaakt.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.