Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Pacific Horrific: EP Vol.1

In Limburg lijkt hetzelfde te gaan gebeuren als in Volendam. Er staan bands op die níet de sound maken waar de stad (palingsound) en in dit geval Limburg (Rowwen Heze) bekend van is geworden. Eind jaren ’80 hadden we De Heideroosjes en nu is er Pacific Horrific, een vierkoppige indie-electro band. Al rijst de vraag hoelang Pacific Horrific nog independent zal blijven na EP “Vol. 1”. De vier nummers op de EP “Vol. 1” kenmerken zich door een gelaagde productie. Zelf noemt de band Blood Orange, Autre ne Veut en Glass Animals als invloeden, maar ook is er verwantschap met meer mainstream acts als Bastille. (single ‘You And I Alone)

Op de track ‘Matches’ wordt wat meer teruggegrepen naar de 80’s met galmend gitaarwerk, maar ook de discopop van Hot Chip is hierin terug te horen. Het afsluitende ‘The Room’ is mijn favoriete track, mede door de Talk Talk referentie.

En nu wordt het spannend hoe Pacific Horrific deze rijke productie live op het podium gaat vertolken. Een eerste optreden staat 20 september gepland tijdens het IBB Fest in Utrecht.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.