Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

#Zomerhit: The Avalanches-Frankie Sinatra

Na de comeback single van The Stone Roses was ik wat gereserveerd ten aanzien van de terugkeer van The Avalanches. De band heeft al een heel minder illuster imago en hoewel de nieuwe single van The Stone Roses best aardig is, is het nu ook weer niet wereldveranderend. En dat is precies hoe Danny Brown de song ‘Frankie Sinatra’ van The Avalanches twee jaar terug alweer aankondigde.

Brown is samen met MF DOOM op de track te horen en ik vroeg me af of hij de verwachtingen niet te veel opklopte. Maar ik had natuurlijk kunnen weten dat een crossover track van een van mijn favoriete rappers en waarvan de titel ook nog eens refereert aan één van mijn favoriete zangers niet kan tegenvallen.

De teaser video ‘Since They Left Us’, refererend aan hun grootste hit ‘Since I Left You’, bevat cameos van Father John Misty, Danny Brown en Ariel Pink. The Avalanches wilden graag met Danny Brown samenwerken vanwege zijn “punk rock voice”. Danny Brown kwam er helemaal voor naar Melbourne gevlogen.

Naast Brown en MF Doom is op ‘Frankie Sinatra’ ook een sample te horen van Wilmoth Houdini’s ‘Bobby Sox Idol’ en de melodie van ‘My Favorite Things’ uit “The Sound of Music”. Als je het zo leest een onmogelijke combinatie maar het werkt en hoe. The Avalanches hebben er één van de zomerhits van 2016 mee te pakken!

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.