Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

The Blue Van en de magische uitwerking van vinyl op hun box ‘Letters’

2011 was het jaar waarin ik kennis maakte met de Deense band The Blue Van aan de hand van het album “Love Shot”. Het album bevatte een aantal leuke singles, maar was over de gehele linie toch wat wisselvallig. In plaats van een nieuw album als opvolger heeft The Blue Van de afgelopen twee jaar met regelmaat een single uitgebracht.

Toch een album

Om het albumconcept niet volledig vaarwel te zeggen worden deze in totaal tien singles nu uitgebracht in vorm van een prachtige vinyl box. De vinyl box set, getiteld ‘Letters’, is sinds 18 december verkrijgbaar. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom dus.

Wel moet de ontvanger over een brede muzieksmaak beschikken. The Blue Van gaat namelijk van onvervalste 70’s invloeden (‘Illusion’) naar sleazy stoner rock (‘White Heat’).

Hollywood

The Blue Van heeft haar faam met name opgebouwd in de film- en televisieindustrie in Los Angeles. Ook een aantal van de uitgebrachte tien singles zijn hier weer terecht gekomen. Zo staat ‘Racketeer’ op de soundtrack van de film ‘Goosebumps’ (met Jack Black) en ‘The Beat Goes On’ is te horen in de tv serie ‘Royal Pains’.

Naast een LP & CD met de tien singles bevat de ‘Letters’ box set nog een LP met niet eerder uitgebracht materiaal en een DVD met alle video clips en interviews met de band. Als bonus zijn alle covers van de singles bijgevoegd als art prints in LP formaat.

Ook op YouTube & Spotify

De tien video’s van ‘Letters’ staan ook op YouTube en geven derhalve een goed beeld van de diversiteit die je op ‘Letters’ kunt verwachten. Je kunt ze bekijken in bovenstaande YouTube playlist. En voor ‘on the go’ hebben we onderstaande Spotify playlist voor je.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.