Recensie album Love Shot van The Blue Van

Recensie album Love Shot van The Blue VanIk val nu natuurlijk weer ongelooflijk door de mand als muziekkenner maar Love Shot, het zesde album van The Blue Van is mijn eerste kennismaking met deze Deense rockers. In de VS zijn ze ongekend succesvol. Ook Hollywood heeft The Blue Van allang ontdekt. Zo zijn de liedjes van The Blue Van te horen geweest in CSI, Beverly Hills 90210 en Scrubs.

Love Shot

Love Shot is een zeer aangename kennismaking met The Blue Van. Het is een collectie fijne poprockliedjes waarvan een aantal, in ieder geval in mijn hoofd, als klassieker bestempeld kunnen worden. Zo is er de opener Mama’s Boy met de fantastische zin “You think The Ramones is a t-shirt maker”. Ook de eerste single (ze worden nog steeds uitgebracht) Run To The Sun is bijzonder aanstekelijk. Loser Takes It All roept de band Garbage in herinnering en dat is natuurlijk nooit verkeerd. De euforie van het sterke begin van Love Shot verdwijnt dan wel langzaam. Er lijken een paar liedjes op te staan die The Blue Van speciaal voor Hollywood heeft geschreven. Niet slecht maar ze behoren ook niet tot de hoogtepunten van Love Shot.

Geweldig slotoffensief The Blue Van

Gelukkig heeft The Blue Van nog een geweldig slotoffensief in petto. Zo doet Draw The Line me terugdenken aan de gelukzalige uren die ik op mijn slaapkamer doorbracht met de lp Same Goes For You van Leif Garrett. (red. tieneridool in de jaren ‘ 70) Hole In The Ground is weer zo’n heerlijk vuist-in-de-lucht rocknummer. Woman Of The Wrong Kind is een niet zo geslaagde ballad. Wait And See is al een iets beter geslaagde poging, maar het laat wederom horen dat de kracht van The Blue Van vooral bij de uptempo nummers ligt. Fans van Kiss en The Darkness vinden in Evil bijvoorbeeld hun favoriete zomertrack.

The Blue Van besluit het album Love Shot tenslotte nog met de levenswijsheid You Live, You Learn, You Die. Dit maakt nogmaals duidelijk waarom ze zo succesvol zijn in The States en je afvragen waarom ze in Nederland nog zo onbekend zijn. Waarschijnlijk zal The Blue Van toch eerst de directeur van Radio 538 tot medecomponist moeten bombarderen.

1 gedachte over “Recensie album Love Shot van The Blue Van”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.