Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Tribute Jimmy Hendrix 2 oktober in Melkweg, Amsterdam

Jimi Hendrix Tribute 2 oktober in Melkweg, AmsterdamHet grote publiek kent Jimi Hendrix van Hey Joe. Ik kwam jaren lang ook niet verder dan dit wat drakerige nummer. Natuurlijk heb ik wel eens een poging gewaagd met een best of en daar stonden best een paar aardige nummers op maar echt pakken deed het me niet. Tot een jaar of drie geleden een DJ, Bert van Lent, regelmatig albumtracks van Jimi Hendrix liet horen via KX Radio. Toen was ik verkocht. Zeker na het zien van oude concertbeelden waarop hij de meest vreemde capriolen met een gitaar uithaalt. Jimi Hendrix is een fenomeen. Alleen duurde het bij mij even om daar achter te komen.

Er zijn nog steeds veel mensen die de muziek van Jimi Hendrix levend proberen te houden, via (internet)radio maar ook op het podium. ARE YOU EXPERIENCED? schijnt éen van de beste tribute bands te zijn op dit gebied. De groep treedt op sinds 1996. Begin dit jaar waren ze voor het eerst in Nederland voor een optreden en dat beviel zeer goed. Daarom staan ze zaterdag 2 oktober weer in de Melkweg.

Vorig jaar heb ik erg genoten van Riders On The Storm dat wordt betiteld als een The Doors tribute band. Na vijf minuten was ik me hier al niet meer van bewust. Maar dat kwam misschien ook omdat Ray Manzarek en Robby Krieger, twee originele The Doors leden, meespeelden. Ik ben heel benieuwd of ARE YOU EXPERIENCED? hetzelfde gevoel teweeg zal brengen.

Share : facebooktwittergoogle plus2 Responses

Leave us a comment


  • Ben on

    Jimi Hendrix zijn muziek blijft populair bij artiesten van nu.
    Vriendelijke groet,
    Ben.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.