Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Waxahatchee: nieuw album Out in the Storm en documentaire

14 juli verschijnt er een nieuw album van Waxahatchee. “Out in the Storm” belooft een eerlijk album te worden over een periode dat Katie Crutchfield niet zo eerlijk was tegen zichzelf.

Productieve periode

“Out in the Storm”, dat uitkomt bij Merge, is de opvolger van haar album “Ivy Tripp” uit 2015. Hoewel, ook in 2016 kwam er al muziek uit: de “Early Recordings” van Waxahatchee en “2007-2011” van de band P.S. Eliot waar Katie samen met haar zus Allison in zat. 

Volledig vrouwelijke bezetting

“Out in the Storm” is opgenomen met John Agnello bij Miner Street Recordings in Philadelphia. Zus Allison Crutchfield bespeelt de toetsen en percussie. Ook Katie Harkin, Katherine Simonetti en Ashley Arnwine zijn op het album te horen. 

Eerste single ‘Silver’ is inmiddels voorzien van een video geregisseerd door Catherine Elicson zodat er sprake is van een hoog Katie gehalte en we kunnen spreken van een volledig uit vrouwen bestaande bezetting. 

Thema’s op het album zijn zelfbehoud en autonomie. Of zoals Katie Crutchfield het zegt:

When you find the things that make you happy, sometimes it’s easier to see things that make you unhappy.

Non-album track

Naast het geplande album bracht Waxahatchee afgelopen week ook nog een nummer uit dat niet op het album zal staan. En het leuke is dat het hele proces is opgenomen. Bovendien steekt ‘No Curse’ eerste single ‘Silver’ naar de kroon. 

Dat het nummer werd geschreven en opgenomen op de dag nadat Donald Trump de presidentsverkiezingen won, heeft daar wellicht iets mee te maken. 

Omdat het nummer zo goed is hebben we het toch maar toegevoegd aan onderstaande playlist waar we alle albumtracks op zullen verzamelen.

De totstandkoming van het nummer kun je in de video player bovenaan de pagina bekijken.

Tracklist:

01 Never Been Wrong
02 8 Ball
03 Silver
04 Recite Remorse
05 Sparks Fly
06 Brass Beam
07 Hear You
08 A Little More
09 No Question
10 Fade

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.