Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

YouTube Music Awards: het einde van de MTV Music Video Awards?

YouTube music awards: de winnaars

3 november: de uitreiking (Update)

Afgelopen nacht vonden ze dan voor de eerste keer plaats, de Youtube Music Video awards. Met het uit handen geven van de productie aan buitenbeentje VICE beloofde het al bij voorbaat een must-see te worden. Helaas voor ons koos YouTube er echter voor om het event vanuit New York uit te zenden waardoor de Nederlandse kijker (en journalist) er dwars doorheen geslapen heeft.

Voor een dergelijk groots aangepakt event komen de Youtube Music Video awards er dan ook wat karig vanaf qua verslaggeving in de Nederlandse media. NRC maakt er nog het meeste werk van en is onder meer zeer uitgesproken over de naar zeggen chaotische en rommelige regie. (een mening die overigens grotendeels gebaseerd is op de verslaggeving van Techchrunch.)

Omdat de MTV Music Video Awards altijd als een beetje saai worden ervaren (en er elk jaar een nipple/twerking gate nodig is om opgemerkt te worden) had VICE besloten het anders aan te pakken. De twee presentatoren Jason Schawartzman en Reggie Watts moesten de hele show improviseren en de acts die optraden werden op zeer bijzondere wijze in beeld gebracht: er werden live Music Video’s van gemaakt. Welk resultaat dit opleverde kun je hier bekijken. Onderstaand nog even de winnaars bij de YouTube Music Awards:

Video of the Year: Girls’ Generation – “I Got A Boy”
Artist of the Year: Eminem
Response of the Year: Lindsey Stirling and Pentatonix – “Radioactive”
YouTube Phenomenon: ”I Knew You Were Trouble”
YouTube Breakthrough: Macklemore & Ryan Lewis
Innovation of the Year: DeStorm – “See Me Standing”

 2 oktober: De YouTube Music Video Awards

Voor iedereen die zich er al jaren over verbaast dat MTV nog steeds jaarlijks awards uitreikt voor ” Music Videos” die zij al lang niet meer uitzendt: er lijkt weer een stukje logica terug te keren in deze maffe wereld.

In november organiseert YouTube namelijk haar eerste Music Awards Show en als er iemand de “Music Video” in ere hersteld heeft is het YouTube wel. 3 november zal er met optredens van onder meer Lady Gaga, Arcade Fire en Eminem de aftrap plaatsvinden van een serie events onder de noemer YouTube Music Awards. Regisseur van de YouTube Music Awards is Spike Jonze, die onder andere videoclips voor de Beastie Boys (‘Sabotage’) en Weezer (‘Buddy Holly’) heeft geregisseerd. De YouTube Music Awards in New York zullen live worden gestreamd via het internet.

Tijdens de YouTube Music Awards zullen awards worden uitgereikt aan de artiesten die het afgelopen jaar de grootste invloed op YouTube hadden. 17 oktober zullen de artiesten die genomineerd zijn voor een YouTube Music Award bekend worden gemaakt. Criteria zijn hierbij onder meer het aantal keren dat een video is bekeken en gedeeld, maar ook hoe zeer andere mensen zijn geïnspireerd om hun eigen versie op te nemen. Denk hier aan de ‘Harlem Shake’ van Baauer of ‘The Cup Song’ van Anna Kendrick. Ook zal er gestemd kunnen worden op artiesten.

Voorafgaand aan de YouTube Music Awards 3 november in New York zullen er optredens plaatsvinden in Brazilië, Zuid-Korea, Rusland en Groot-Brittannië. YouTube zal binnenkort bekendmaken welke artiesten dit zullen zijn. Uiteraard lees je dat dan ook hier.

Update 10 oktober:
Gebruik je invloed op de YouTube Music Awards en vul dit formulier in!

Update 22 oktober:
Vandaag heeft YouTube de categorieën en genomineerden bekend gemaakt van de eerste YouTube Music awards. In de aanloop zal er zondag 3 november een eerste live event gestreamd worden. Op de “kudocast” in New York zal live worden opgetreden door Miley Cyrus, Katy Perry, Lady Gaga, Nicki Minaj, One Direction, Rihanna and Taylor Swift.

Via youtube.com/musicawards kan er gestemd worden. Stemmen geschiedt door middel van het sharen van een genomineerde video via Facebook, Twitter of Google+. Tijdens de YouTube Music Awards show in New York zal opgetreden worden door Lady Gaga, Eminem, Arcade Fire, Lindsey Stirling, CDZA, Avicii, M.I.A., Earl Sweatshirt, Tyler the Creator en Walk Off the Earth.

In totaal zijn er zes categorieën waarbinnen gestemd kan worden: Video of the Year, Artist of the Year, Response of the Year, YouTube Phenomenon, YouTube Breakthrough en Innovation of the Year.

Onderstaand de genomineerden voor een YouTube Music Award:

Video of the Year – videos met de hoogste fan engagement

Miley Cyrus – “We Can’t Stop”
Justin Bieber (feat. Nicki Minaj) – “Beauty and a Beat”
Lady Gaga – “Applause”
One Direction – “Best Song Ever”
PSY – “Gentleman”
Macklemore & Ryan Lewis (feat. Mary Lambert) – “Same Love”
Girls’ Generation – “I Got A Boy”
Demi Lovato – “Heart Attack”
Selena Gomez – “Come & Get It”
Epic Rap Battles Of History – “Barack Obama vs Mitt Romney.”

Artist of the Year – meest bekeken, gedeeld, geliked, of meeste YouTube channel abonnees

Eminem
Epic Rap Battles of History
Justin Bieber
Katy Perry
Macklemore & Ryan Lewis
Nicki Minaj
One Direction
PSY
Rihanna
Taylor Swift

Response of the Year – beste fan remix, parodie of reactie video

Boyce Avenue (feat. Fifth Harmony) – “Mirrors”
Jayesslee – “Gangnam Style”
Lindsey Stirling and Pentatonix – “Radioactive”
ThePianoGuys – “Titanium/Pavane”
Walk Off the Earth (feat. KRNFX) – “I Knew You Were Trouble”

YouTube Phenomenon – songs met de meeste fan videos

”Diamonds”
”Gangnam Style”
”Harlem Shake”
”I Knew You Were Trouble”
”Thrift Shop”

YouTube Breakthrough – artiesten met de grootste groei in views and abonnees

Kendrick Lamar
Macklemore & Ryan Lewis
Naughty Boy
Passenger
Rudimental

Innovation of the Year – creatieve video innovaties met de meeste views, likes, shares en comments

Anamanaguchi – “Endless Fantasy”
Atoms For Peace – “Ingenue”
Bat For Lashes – “Lilies”
DeStorm – “See Me Standing”
Toro Y Moi – “Say That”

Share : facebooktwittergoogle plus



No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.