Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Saint Clair laat jazz achtergrond spreken op tweede EP

Saint Clair Press shot high res (credit Debbie Scanlan)

Achter Saint Clair schuilt de Londense Emma Topolski die mei van dit jaar haar EP “D1” op ons losliet. Singles ‘Sailing’ (waarop ze af en toe haar Oleta Adams stem opzet) en vooral ‘Heavy On My Heart’ hadden toen al de nodige indruk achtergelaten. De multi-instrumentaliste was tot dan vooral actief als achtergrondzangeres bij Laura Marling en Ghostpoet. Voor laatstgenoemde act is ze de toetsenist.

Bastille

Ook verzorgde Emma Topolski  onlangs op tournee met Bastille het voorprogramma als zangeres en bassiste bij de band Childcare. En dan is er nog het project Reversal Of The Muse met Laura Marling, HAIM, Dolly Parton en Marika Hackman. Ze lijkt het bijna te druk te hebben voor een solocarrière.

Triphop

Toch is voor begin 2018 de tweede EP “D2” van Saint Clair aangekondigd. Hierop komt nog meer haar jazz achtergrond naar voren in de vorm van een triphop productie als ‘Amnesiac’. Haar huidige single ‘Human Touch’ is al even meeslepend. Het gaat over de ontmoeting met haar ex tijdens een optreden en de twijfel over vasthouden aan het oude of dit definitief achter je te laten.

Nog één liedje van deze EP, die duidelijk naar meer smaakt, houden we van haar tegemoet. En we vrezen dat we daarvoor tot volgend jaar moeten wachten. Was het alvast maar zover!

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.