Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Ruth Koleva-Ruth Ruth KolevaRuth

Tracklist:
 1. What Am I Supposed To?
 2. Freak And Fly
 3. Turn this Around
 4. Falling Back
 5. Dissonant
 6. Clarity
 7. Better
 8. Gone feat. Stamina MC
 9. Dizzy Love Affair
 10. Sista Said No
 11. 4 AM

Release Details


Genre : , ,
Label :
Country :
Format :
Date : 20 februari 2014, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Er is alle reden om enthousiast te zijn over Ruth Koleva. De jonge Bulgaarse heeft voor het album “Ruth” elf prachtige liedjes opgenomen. Soulful, jazzy en altijd funky. Dat het album “Ruth” van Ruth Koleva in Amsterdam is opgenomen in de Flowriders Studio is een extra reden om trots te zijn. Onder meer Mark Ronson heeft zich al complimenteus uitgelaten over het album en wij sluiten ons daar graag bij aan.

De liedjes van Ruth Koleva bevatten regelmatig verwijzingen naar vooruitstrevende soulartiesten uit het verleden. In combinatie met de moderne aanpak zorgt dit voor een onweerstaanbare sound.

‘Freak And Fly’ doet denken aan Giovanca ten tijde van haar debuut. Dat Ruth Koleva er niet voor terugdeinst om met ritmiek te experimenteren horen we op ‘Falling Back’ dat tegen triphop aanschuurt. ‘Gone’ met Stamina MC is zelfs pure drum ’n bass. ‘Turn This Around’ kent weer een meer klassieke aanpak vol melancholie. Naarmate het album vordert dringt steeds meer de vergelijking op met de experimentele kant van Minnie Riperton zoals ze die met Rotary Connection liet horen. Ook lijkt de “Trouble Man” soundtrack van Marvin Gaye een grote inspiratiebron.

Je merkt het al, het album “Ruth” van Ruth Koleva bevat zoveel lagen dat we er maar niet uitgepraat over raken. Bijzonder warm aanbevolen!
1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.