Dan Owen – Nederlandse biografie

Dan Owen

‘Splinter’ is de titel van een nummer op Dan Owen zijn eerste EP. Ongetwijfeld geïnspireerd door het incident waardoor hij zijn muziekcarrière weer probeerde op te pakken. Op zijn dertiende vormde hij al een duo met zijn zus waar hij alleen gitaar speelde. Tot hij op zijn zestiende zijn eigen stem ontdekte.

Een splinter in zijn oog tijdens zijn werk als timmerman deed hem waarschijnlijk beseffen dat je je eigen geluk zelf moet zien te creëren. In een jaar tijd regelde hij daarop eigenhandig 200 optredens. Gelukkig was zijn vader bereid hem overal naartoe te rijden. Door het zichtverlies mag hij zelf namelijk niet meer achter het stuur kruipen.

Ballad Of Hollis Brown

En toen kwam de “Ballad Of Hollis Brown”. Een Bob Dylan cover die hij op YouTube zette en die viraal ging. De eerste EP’s lijken met behoorlijk wat haast in elkaar te zijn gezet. In een poging om van het moment te profiteren. Veel akoestisch werk afgewisseld met een traditionele Bluescover.

Open Hands and Enemies

Op “Open Hands and Enemies” (2016) lijkt alles voor het eerst samen te vallen. Goede songs die Dan Owen op het lijf lijken te zijn geschreven. Met name het akoestische ‘Made To Love You’ slaat aan. Najaar 2017 wordt met single ‘Hideaway’ weer een stapje in de goede richting gedaan. Al is daarvoor misschien iets te goed naar ‘Human’ van Rag ’n Bone Man geluisterd.

Debuutalbum Dan Owen

27 juli 2018 verschijnt het debuutalbum “Stay Awake With Me” van Dan Owen. De recensie hiervan kun je na het klikken op de link lezen. Beluister op Spotify de al door Dan Owen uitgebrachte songs.