Red Herring

Red Herring biografie

Het Rotterdamse Red Herring bestaat pas sinds 2012 maar herbergt al heel wat muzikale ervaring. Arthur Deighton die de band Red Herring oprichtte samen met Joram Peters, is al sinds 2007 ook actief in Kids on the Mountain. Als kind speelde Arthur Deighton in de Deighton Family Band waarmee hij zelfs op de BBC te zien was.

Joram Peters heeft in diverse folkbands gezeten en Loes van Schaijk speelde onder meer in de Slowaaks-Nederlandse bluegrassband Waterflow (2005-2008) en Lucy and the Man (2008-2012). De liefde voor folk, bluegrass, americana en tranentrekkende country is wat het drietal met elkaar verbindt.

Red Herring heeft een voorkeur voor stampende Ierse en Britse folktunes, rauwe murderballads en high-speed Amerikaanse bluegrasstraditionals. Hierbij worden traditionals, covers en eigen werk met elkaar afgewisseld. En soms wordt er wel eens besloten alleen hun instrumenten te laten horen en houdt Red Herring verder wijselijk haar mond. Als er wordt gezongen gebeurt dat vol vertrouwen in het Engels: Arthur Deighton bracht zijn jeugd door in Engeland, Loes van Schaijk woonde een jaar in Amerika en Joram Peters rondde zijn studie tot vertaler Engels af met een vertaling van de Hank Williams song “Tear in my beer”.

Het instrumentarium van Red Herring bestaat uit een 90 jaar oude Gibson-mandoline, viool, gitaren, mondharmonica’s, tin whistles, bodhran, banjo, percussie-instrumenten en een contrabas.

Lees hier de recensie van het debuutalbum The Mountain Valley Sessions van Red Herring.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.