Red Herring-The Mountain Valley Sessions

Het Rotterdamse trio Red Herring herbergt al heel wat muzikale ervaring en dat is goed terug te horen op The Mountain Valley Sessions. Het album bevat een mix van traditionals, eigen composities en instrumentals waar het sprankelende Opus 38 een voorbeeld van is.

Door de kristalheldere productie van The Mountain Valley Sessions is elk detail goed hoorbaar. Het zorgt ervoor dat de luisteraar meegezogen wordt in de muziek en de verhalen die verteld worden. Dit is zeker het geval bij de murderballad Down In The Willow Gardens waarin een bijzonder tragisch voorval uit de doeken wordt gedaan. Prachtig is ook Pretty Fair Maid over onvoorwaardelijke liefde.

Dylan-klassieker Wagon Wheel is het meest uitbundige nummer van Red Herring op The Mountain Valley Sessions. Een nummer dat dankzij de verslavende melodielijn de hele dag in je hoofd blijft zitten. Hoogtepunt van het album is Shetland Set: Shingly Beach/Da Muckle Reel. Betoverend mooi gespeeld met een hoofdrol voor de viool van Joram Peters.

Op River Take Me leren we wat pas echte crisis is. Hopelijk vind je er de tijd voor terwijl je met je smartphone en tablet op schoot naar je Smart TV kijkt.

The Mountain Valley Sessions van Red Herring is een album voor de attente luisteraar die op zoek is naar mooie verhalen. Vergeet Mumford & Sons en The Lumineers maar, this is the real thing!


1 gedachte over “Red Herring-The Mountain Valley Sessions”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.