Robb Murphy

Robb Murphy
Robb Murphy

Robb Murphy is een singer/songwriter uit Noord Ierland, Belfast. Als kind al werd Robb Murphy sterk beïnvloed door muziek. Het begon met een drumstel gemaakt van de potten en pannen van zijn moeder. Rond zijn 9e jaar kreeg Robb Murphy voor kerstmis van zijn ouders een keyboard. Hij leerde zichzelf enkele akkoorden aan en speelde al gauw de liedjes van de Beatles en andere classics, om vervolgens ook z’n eigen melodieën te maken.

Multi instrumentalist Robb Murphy
Niet veel later begon Robb Murphy ook met het spelen van trompet, kornet, trombone en een paar andere brass instrumenten. Nadat zijn broer een gitaar kocht maakte Robb Murphy dit zichzelf ook eigen. Vanaf dat moment begon Robb Murphy ook liedjes en songteksten te schrijven. Ervaringen die Robb Murphy deden besluiten muziektechnologie te gaan studeren aan de universiteit van Belfast.

The Minority
Met de band The Minority bracht Robb Murphy een EP vol indie rock grunge uit. Op zijn soloalbum “Take a Stand” uit 2011 ontdekte hij zijn meer poppy kant. Dit werd opgemerkt door BBC die hem uitnodigde voor een livesessie. Het project in Ierland, “Tiny Dancer – A song for Lily Mae” zorgde voor de eerste nummer 1 hit in Ierland. De opbrengsten van dit nummer zijn bestemd voor onderzoek van Neuroblastoom, een zeldzame soort kinderkanker.

Momenteel werkt Robb Murphy aan een akoestisch album. Er liggen zelfs al liedjes voor een derde album. Om zijn luisteraars bij dit proces te betrekken deelt Robb Murphy de demo’s via Soundcloud. Luister hier naar zo’n hit in wording:

Nederlandse tour Robb Murphy
In 2013 doet Robb Murphy een eerste tour door Nederland.

29 augustus Irish Pub The Dubliner, Enkhuizen
30 augustus Kunstcentrum Catharinakapel, Harderwijk
31 augustus Cafe d’n Ingel, Thorn
1 september Brasserie van Schouwburg Het Park, Hoorn

Nieuw album “Sleep Tonight”

28 februari 2015 verschijnt het tweede album “Sleep Tonight” van Robb Murphy. Lees de recensie via de link en beluister fragmenten van de twaalf tracks die het album hebben gehaald. Meer informatie over de totstandkoming van het album “Sleep Tonight” van Robb Murphy vindt je hier.

Website Robb Murphy

2 gedachten over “Robb Murphy”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.