Randy Houser aan de vooravond van alles of niets release Magnolia

“Magnolia” is de titel van het nieuwe album van Randy Houser. In de VS na tien jaar inmiddels al een behoorlijke household name. Al schijnt daar de laatste jaren wel een beetje de klad in te zijn gekomen. Hij geeft er zelf de muziek de schuld van. Houser belooft op “Magnolia” weer terug te gaan naar het geluid van de eerste albums. Een spannende release dus voor hem.

Oorspronkelijk zou het album 2 november 2018 al uitkomen, maar dat is uitgesteld naar aankomende vrijdag 11 januari 2019. Het belooft een behoorlijk visueel gebeuren te worden.

EP “No Good Place To Cry” als voorproefje van Randy Houser

In de tussenliggende periode verschenen enkele maxisingles als zoethoudertje. EP “No Good Place To Cry” bevat alle nummers. Houser heeft een heldere, diepe stem. Tekstueel weet hij alle valkuilen goed te omzeilen.

Met ‘No Good Place To Cry’ en ‘What Whiskey Does’ staan er de nodige slowburners waarop Randy Houser zich een kei toont. Maar ook uptempo staat hij zijn mannetje. (‘New Buzz’, ‘Mamma Don’t Know’) De klassieke bluesinvloeden met hier en daar een effectief ingezette slidegitaar werken verfrissend.

The Beatles

‘What Whiskey Does’ heeft overigens wel sterke gelijkenissen met ‘Don’t Let Me Down’ van The Beatles. Op ‘No Stone Unturned’ wordt geëxperimenteerd met een meer akoestische aanpak. Dit pakt op ‘High Time’ nog iets beter uit. Door de bluesharp is hierop sprake van een lichte Aerosmith referentie. Het maakt meer dan nieuwsgierig naar het complete album aanstaande vrijdag.

Beluister de EP “No Good Place To Cry” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.