De vrijdagmiddagborrel is uit

Nationale Vacaturebank heeft onderzoek gedaan naar de vrijdagmiddagborrel. Een erg belangrijk onderwerp. Zeker in deze tijd waar we elkaar met z’n allen gek aan het maken zijn. Marketingmanager Martijn van der Neut bracht het nieuws naar buiten. 65% van de ondervraagden heeft geen flauw benul wat een vrijdagmiddagborrel is. Een op de tien ondervraagden die zeggen dat ze weten wat een vrijdagmiddagborrel is, vinden het een goed moment om het werk te bespreken. Nou, ik neem vrijdag weer een neut (sorry, Martijn) en zal het zeker weten niet over het werk hebben!

5 gedachten over “De vrijdagmiddagborrel is uit”

  1. Net als vorige week ook gisteren weer veel te lang doorgegaan, tot half 7. Niks geen borrel, maar goed, dat is bij ons toch geen echt sodom en gomorra. Wij houden het keurig bij 1 flesje Amstel (wat op een of andere manier populair is in Westfriesland, maar goed) dus écht gierend uit de hand kan het nu ook weer niet lopen.

    Beantwoorden
  2. Een grote schok ging door mij heen toen ik het nieuws hoorde. De vrijdagmiddag borrel is uit ! Het is één van die dingen die de geschiedenis ingaan als een gegeven waarover ze je over dertig jaar vragen “waar was jij de dag dat je het hoorde”. Ik weet het nu al niet meer, laat staan over 30 jaar, als ik dementerende, stokdoof en slechtziend ben. Maar nog altijd weet wanneer Genesis met Follow you, Follow me de top 40 in kwam. Ik werk niet in de reclame wereld. Wij snuiven geen coke, slikken geen pillen en hebben nooit een vrijdagmiddagborrel gekend. ook al zit ik midden in de West-Friese polder, een vrijdagmiddag borrel is nooit in geweest. Neem dan de kermis borrel. Daar weten ze dan ook echt goed raad mee. Met die gedachte troost ik me maar als een collega me komt vragen om morgenavond bij haar een kermisborrel te komen halen. Ze lacht lief als ze fluistert dat er misschien ook nog een after party in zit. Ik kijk haar aan. Merk nu pas dat haar wenkbrouwen zo mooi zijn en dat haar bruine ogen zo mooi glinsteren. Nee, ik heb niets met de vrijdagmiddagborrel. Ik kijk op mijn horloge. Een van mijn collega’s heeft er zijn uiterste best voor gedaan dat ik deze vrijdagmiddag weer over moet werken. Ik pak een glas met water. Terug op kantoor vult het zonlicht de eindeloze verten van de Westfriese polder en zie ik in de verte van het ondeindig landschap een torenvalk zich op zijn prooi storten. Zolang de Nationale Vacaturebank niet weet te melden dat de kermisborrel in West Frieslands uit is, vind ik alles best. In Hoorn ziten ze aan de vrijdagmiddagborrel, die jongens van een reclamebureau, of is het buro ? Ik kan een glimlach niet onderdrukken. Morgen zal ik als een torenvalk in het West Friese landschap tijdens een afterparty (oftewel de naborrel, maar dat begrijpen jullie niet) me op mijn prooi storten. Ik hef het glas met water. Proost jongens ! Op jullie vrijdagmiddagborrel. En niet teveel snuiven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.