Feyenoord doet aan competitievervalsing

FeyenoordAfgaande op de berichtgeving in de pers en de verschillende voetbalfora had er maar 1 club dit seizoen recht op het landskampioenschap: Feyenoord. Een ploeg met spelers van wereldklasse die expres heeft verloren van FC Twente om Ajax het kampioenschap te ontnemen.

De laatste jaren wordt er wat meewarig gekeken naar Feyenoord, een subtopper die strijdt om de 6e of 7e plaats. Zo bezien is dit seizoen inderdaad een topseizoen. De vierde plaats bleek echter het hoogst haalbare. Iets wat overigens ook gewoon gaat lukken als PSV tenminste niet aan competitievervalsing doet en gewoon van AZ wint. Zoals het hoort.

Kampioen Gelijke Spelen

Feyenoord is dit seizoen wel kampioen geworden. In het aantal gelijke spelen. 12 keer werd er maar liefst gelijkgespeeld. Geen club in de eredivisie die hen hierin dit seizoen zal overtreffen. Scoren bleek ook dit seizoen weer een groot probleem. Tomasson is met tien doelpunten de clubtopscorer. Zelfs Roda JC wist dit seizoen vaker het net te raken.

De Ajax supporters hadden weer de grootste lol toen de Rotterdamse rivaal in de ArenA met 5-1 werd verslagen. Wel waren er twee rode kaarten voor nodig om tot de monsterzege te komen. Maar de wedstrijd tegen Twente afgelopen weekend die had Feyenoord toch echt expres verloren. Dat Bahia en Vlaar, die deze competitie bij bijna geen wedstrijd ontbraken, niet meespeelden waardoor de verdediging van Feyenoord geen schim van zichzelf was, deed even niet ter zake. Ook het feit dat het voor clubtopscorer Tomasson zijn eerste wedstrijd na een lange blessure was telde even niet mee. Nee, opeens was Feyenoord de gevaarlijke topclub die de aanstaande landskampioen met gemak aankon. AZ kon dat immers ook. Alleen ontbeert het Feyenoord aan (de erfenis van) een suikeroom als Dirk Scheringa en een spits zoals Mounir El Hamdaoui (19 goals!). AZ dat overigens 12 keer vaker scoorde dan Feyenoord en slechts vier keer gelijk speelde.

Volgend seizoen wordt Feyenoord kampioen!

Overigens wordt Feyenoord volgend jaar kampioen. FC Twente horen we niks meer van. Iets wat ik na afloop van vorig seizoen over AZ zei en dat redelijk uitkwam. En Feyenoord is geen subtopper maar de enige echte topclub van Nederland. Je zal toch supporter zijn van een club die andere clubs geld wil betalen om kampioen te worden en alleen maar klaagt dat ze wordt benadeeld (hetzij door het competitieschema, hetzij door scheidsrechters en nu zelfs door een subtopper die de wedstrijd tegen de aanstaande landskampioen expres verliest).

2 gedachten over “Feyenoord doet aan competitievervalsing”

  1. Tja, dat is niet helemaal gelukt, een nieuw kampioenschap van feyenoord. Ik denk persoonlijk dat de kans op een nieuwe Elfstedentocht een stuk groter is. En wat de oorzaak van de Rotterdamse ellende is? Het is vrij duidelijk, maar toch moeten jullie daar zelf maar achter zien te komen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.