Het prachtige Utrechtse landschap

Lekkerder in het landschap van UtrechtDe pracht van het Utrechtse landschap ervaar je pas als je er middenin staat, aldus Bart Krol. Hij is als gedeputeerde van de Provincie Utrecht betrokken bij de campagne Lekkerder in het landschap. Natuurlijk kun je als provincie hiervoor een website optuigen of in de krant zetten dat het landschap mooi is. De provincie Utrecht besloot het echter anders aan te pakken. Met een ballonvaart zodat je het vanuit de lucht kunt ervaren, een fotografiecursus en een diner midden in de natuur op de pas aangekochte vliegbasis Soesterberg.

Vooral de jongeren worden aangemoedigd om aan de slag te gaan met hun natuurlijke leefomgeving. Tijdens het midzomernachtdiner dat vandaag plaatsvond kon geproefd van de producten die het Utrechtse landschap allemaal voortbrengt. Salade, Soester knollen, rundvlees, spinazie, appelsap, wijn, bier en zelfs kipsaté. Uiteraard van Utrechtse kippen. Ook de muziek, van Michiel Flamman (a.k.a. Solo), was van Utrechtse makelij.

De hele zomer zijn er nog activiteiten waarbij je kennis kunt maken met het Utrechtse landschap. Van helicoptervluchten tot prutraces. Op www.lekkerderinhetlandschap.nl kunnen je lezen waar en wanneer deze evenementen plaatsvinden. Als rasechte Noord-Hollander moet ik na vanavond beamen: het Utrechtse landschap smaakt naar meer!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.