Planeet Ryan

Soms denk ik wel eens dat ik in een aparte wereld leef. Een wereld waar ook iemand als Robbie Williams deel van uitmaakt. Alleen heet hij in mijn wereld Ryan Adams. En waar Robbie andere mensen drie jaar laat zwoegen op zijn hersenspinsels, brengt Ryan elke drie maanden een nieuwe cd uit.

In mijn wereld komen nog veel meer mensen voor en allemaal kennen ze Ryan Adams. Hoe anders in de echte wereld. Een repertoire ter grootte van zo’n tien cd’s die stuk voor stuk de hemel in geprezen zijn en alleen in Nederland al zijn er werkelijk miljoenen mensen die nog nooit van hem gehoord hebben.

Doorgedraaide paardenliefhebbers
Verbaasd luisteren de mensen die ik met Ryan Adams laat kennismaken. “Het lijkt wel country.” Inderdaad. Maar wordt het niet eens tijd dat we ermee op houden dit muziekgenre te associëren met doorgedraaide paardenliefhebbers, belachelijke cowboy hoeden en dat stompzinnige line dancing?

Country is voor mij een manier om de psycholoog buiten de deur te houden, uit te huilen en opnieuw te beginnen. Een steun als het eens tegenzit. Country gaat over echte emoties. Muziek die daarom ook alleen geschikt is voor echte mensen.

Girls Aloud
Je kunt je wel verschuilen achter je vrolijke top 40 muziek en de hele dag een happy face opzetten. Maar als je ’s avonds op je kamertje treurt om een verloren gegane liefde, gaat er toch niets boven een glas whiskey en een goede Ryan song.

5 gedachten over “Planeet Ryan”

  1. Ben het hellemaal eens met je mening over Ryan Country. Moet wel zeggen dat ik Ryan dit jaar nauwelijks kan bijhouden. Misschien staat op mijn log ook wel wat muziek voor je. Met jouw brede smaak kan dat eigenlijk niet missen! Ik zet dit log in ieder geval bij mijn favorieten.

    Beantwoorden
  2. Ryam Adams is gewoon hét grote talent van de laatste jaren. Dat hij drie prima albums maakt in een jaar geeft wel aan dat hij veelzijdig, productief én eigenzinnig is. In dat opzicht is hij te vergelijken met Bob Dylan en Neil Young.

    Beantwoorden
  3. Adams wordt altijd een beetje afgeschilderd als het eeuwige talent dat nooit doorbreekt. Ik vind hem ook een held en hou van zijn muziek, maar er zijn genoeg mensen in mijn omgeving die het gewoon niet leuk vinden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.