Kinderopvang duurder

De kinderopvang wordt duurder. De reacties her en der zijn niet mis nadat Sharon Dijksma en Wouter Bos bekendmaakten dat er bezuinigd zal moeten worden op de kinderopvangregeling. Je kunt calculeren wat je wilt maar niemand kon voorspellen dat het gebruik van kinderopvang met 35% zou toenemen. Er zijn zelfs mensen die kinderen hebben genomen om van de regeling te kunnen profiteren.

Beroepsopa en -oma 

Het percentage miljonairs boven 65 is eveneens enorm gestegen door de regeling, waarmee het mogelijk is opa’s en oma’s op kosten van de overheid op hun kleinkinderen te laten passen. Er zijn verhalen bekend van grijskopjes met wel veertig kleinkinderen in de leeftijd van 0 tot 3. Allemaal op de wereld gezet door hun enigste en enige kind; er zijn talloze bureautjes uit de grond gestampt om een opa en oma voor jouw kind te vinden als je eigen ouders liever van hun vrije tijd genieten i.p.v. op te passen.

Gesjoemel kinderopvangregeling 

De Nederlanders die het hardst protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingen zijn waarschijnlijk degenen die het meest van de regeling profiteren. Ik zeg op mijn beurt: laat alleen de officieel erkende kinderopvang bedrijven (als het Herdertje, uk, en Skar) hiervoor in aanmerking komen zodat er niet meer met de regeling gesjoemeld kan worden. Het is ook de enige plek waar het kind op pedagogische wijze al op jonge leeftijd sociale en andere vaardigheden aanleert waar hij later heel veel profijt van heeft.

2 gedachten over “Kinderopvang duurder”

  1. Ik ben een alleenstaande ouder. Ik verdien geen geld aan de kinderopvang subsidies. Wel kan ik door de kinderopvangtoeslag de kinderopvang rekening wel betalen. Mocht ik volgend jaar meer moeten betalen, dan zal ik die rekening niet kunnen betalen. Gevolg: geen kinderopvang, geen werk! Hebben ze goed bedacht daar in Den Haag! Heel veel vrouwen werken, omdat kinderopvang op dit moment betaalbaar is.

    Beantwoorden
  2. Ik ben het met Tricia eens, maar welke maatregel is er vorig jaar genomen? Welk voordeel hadden de ouders toen? En uit welk onderzoek blijkt dat mensen kinderen hebben genomen om van de regeling gebruik te maken??!!?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.