Kwestie van karakter

thursday morning 5:55

555 De drie rode vijfen van de wekker lichten boosaardig op. Het is dat er nog een dubbele punt tussen staat. Anders had ik mijn ogen weer gesloten. Als ik mijn hoofd op een bepaalde manier draai ontwaar ik een smiley waarvan ik de betekenis nooit heb kunnen doorgronden. :S Het kan nooit veel goeds betekenen

Flierefluiter

Meestal kom ik op mijn werk even na negenen flierefluitend binnengelopen om niet eerder weg te gaan tot de 9 weer in het uur zit. Vandaag is er echter een belangrijke meeting om negen uur die ik mee help voor te bereiden waardoor ik zeker een kwartier van tevoren aanwezig moet zijn. Overal rekening mee houdend ga ik een uur eerder van huis dan normaal. Gelukkig kan ik wel langer blijven liggen doordat ik de kinderen niet hoef aan te kleden. Tijd voor ontbijt is er echter niet. Hongerig betreed ik de snijdende kou.

De ketting eraf

FietsWaarom laat mijn fiets het juist nu afweten? Juist vandaag. Na een paar ferme trappen die me nauwelijks 200 meter verder brengen vliegt de ketting eraf. Er is geen tijd hem er weer om te leggen. Bovendien zou het mijn lichte broek ruïneren. Vloekend loop ik naar een nabij fietsenrek en parkeer hem daar. De bus is al weg. Ik bel mijn vrouw maar zij heeft de auto nodig. Hardop baal ik dat ik nu de trein van een half uur later heb als ik ga lopen.

Minutenwerk

Ik ren. De telefoon gaat. Waarom neem je niet ook de bus van een half uur later, zegt mijn vrouw. Misschien haal ik de trein nog nu ik ren, zeg ik hijgend. Een lijdensweg van tien minuten volgt. Nog 2 minuten en een halve kilometer voor de boeg. Ik besluit te wandelen. Dit haal ik nooit meer. Dan realiseer ik me dat de sneltrein slechts eenentwintig minuten later gat en er tien minuten sneller overdoet. En voor die trein ben ik nog op tijd.

Het is allemaal een kwestie van karakter. Jammer dat mijn fiets op het cruciale moment laat zien daar niet over te beschikken. Ook als de ketting eraf vliegt moet je gewoon doorgaan. Ik zal het er vanavond over hebben als ik haar ophaal na een lange eenzame dag in het fietsenrek. Het is haar verdiende loon.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.