Literaire fietsroute over de Westfriese omringdijk

Literaire fietsroute Westfriese omringdijkDe Noord-Hollandse bibliotheken hebben een unieke fietsroute over de Westfriese Omringdijk samengesteld die je kunt downloaden: de literaire fietsroute. Ga zélf op ontdekkingsreis om te genieten van dit mooie stukje Westfries erfgoed. De route voert langs de stations van Alkmaar, Enkhuizen en Hoorn.

We zien het verscholen pleintje met het borstbeeld van Rudi Carrell in Alkmaar. We komen langs het bankje waar Joost Zwagerman tijdens het schrijven van het boekenweekgeschenk 2010 elke dag even pauzeerde. We lezen citaten van bekende en onbekende schrijvers. Van Harry Mulisch tot Margreet van Hoorn, van Jan Luycken tot René Appel. We lezen hoe de inpoldering van de Zuiderzee tekstschrijvers inspireerde. We komen langs de scheepsjongens van Bontekoe. Kortom: genoeg literairs te beleven, met of zonder fiets.

Het is ook mogelijk om deze ontdekkingstocht te combineren met een overnachting in één van de hotels, B&B’s of boerencampings. De literaire fietsroute is gratis af te halen in alle openbare Westfriese-bibliotheken.  Voor de webversie van de brochure klikt  u hier.

1 gedachte over “Literaire fietsroute over de Westfriese omringdijk”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.