AllofMP3.com – het vervolg

Mp3sparksKvasov, De eigenaar van AllofMP3.com, is vrijgesproken van grootschalige inbreuk op auteursrecht. Hij ontloopt hiermee een langdurige gevangenisstraf. De rechtbank in Moskou vond dat er niet voldoende bewijzen waren voor de aanklacht van met name de Amerikaanse muziekindustrie. De eigenaar van de site, het bedrijf Mediaservices, heeft altijd vergoedingen op auteursrechten afgedragen aan ROMS, de lokale rechteninnende instantie.

In de onderhandelingen met de RIAA, vertegenwoordiger van de Amerikaanse muziekindustrie, bood Kvasov hen nog aan vergoedingen direct te betalen. Dat aanbod werd echter afgeslagen. De internationale vertegenwoordiger van de muziekbranche, The International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) gaat in hoger beroep.

Downloaden geen alternatief

Riaa De prijzen voor downloadmuziek liggen in Rusland aanmerkelijk lager dan in het westen. Een liedje kost ruwweg ongeveer 10 cent, een compleet muziekalbum 1 euro. Mediaservices en de internationale muziekindustrie liggen overhoop met elkaar omdat de Russische onderneming de royalties betaalt volgens Russische wetgeving en niet volgens de westerse standaarden waarbij per liedje wordt afgerekend. AllofMP3 en MP3sparks rekenen af naar de hoeveelheid verkochte en verzonden data.

Persoonlijk vind ik de prijs van € 0,99 per nummer hier in het westen ook te hoog. Gemiddeld komt een volledig album daarmee op € 15. Dat kost de cd in de winkel ook. Inclusief het artwork en eventuele extra’s. Voor mij is downloaden dan ook geen alternatief.

met dank aan emerce

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.