Dubbelconcert JW Roy/Tim Easton

En dan sta ik oog in oog met m’n held. Nog geen interview maar wel het eerste optreden dat ik in twee jaar tijd aanschouw. En ik moet zeggen dat het een beetje tegenvalt. Het oude werk komt niet zo uit de verf, maar ik weet wel hoe dat komt. Ik mis de band. Geheel in zijn eentje klinken de songs toch anders. Net zoals ik de prachtige samenzang die op de nieuwe cd Laagstraat 443 weerklinkt, bij de live vertolkingen mis.

Een goede wielrenner

JW vertelt over zijn veelbelovend gestarte carriere als wielrenner die echter eindigt in het cafe, op het podium met een gitaar in zijn hand en vooral veel bier. Hij vertelt over zijn in het Brabants vertaalde versie van Skik’s klassieker ‘Op Fietse’ die – door mij niet eens als cover herkent – op Laagstraat 443 prijkt, het overlijden van zijn moeder dat resulteerde in het hoopgevende “Dood”:

Download dood.mp3Tim

Helaas is JW Roy niet als hoofdact geboekt. Dat is Tim Easton. Het grootste deel van het publiek schijnt ook speciaal voor hem gekomen te zijn. Hij is wat slaperig door de jetlag.

Tim Easton

Kwart voor zeven ’s ochtends vertrok het vliegtuig met Tim Easton aan boord vanuit Amerika en 8.15 plaatselijke tijd kwam hij aan in Amsterdam. Hij heeft lef. Het publiek is wat lauw en dat wordt door hem keihard afgestraft. Het is hem vast ten ore gekomen dat er speciaal gevraagd was of hij niet nog een keer kon komen optreden. En zo staat hij binnen één jaar twee keer op de planken in het slaperige provinciestadje Hoorn. Hij besluit een pauze in te lassen. Misschien dat dat het publiek wakker schudt.

De goede liedjes vergeten

Een behoorlijke groep toehoorders waardeert het blijkbaar niet dat er zo de draak met hen wordt gestoken, getuige de lege plekken. Het komt echter niet door hen. Tim Easton is gewoonweg vergeten goede, pakkende liedjes te schrijven. Door de covers, verrassingen, zijn podiumpresentatie én de lengte van het optreden (2,5 uur!!!) is het toch een memorabel concert. Ondanks dat de liedjes niet blijven hangen schuilt er wel een talent in hem waardoor hij misschien nog met mooie dingen kan komen. Ik ben toch nieuwsgierig naar de cd geworden en zal jullie er snel over berichten.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.