Snowy White concert Manifesto, Hoorn 30-09-07

Ik ben naar het concert van Snowy White geweest in Manifesto,Hoorn 30 september 2007 jongstleden. Het zou heel goed kunnen dat je niet weet wie hij is. Zijn laatste echte wapenfeit dateert alweer uit 1990. Samen met Roger Waters stond hij op de restanten van de muur die het oosten en westen van Duitsland van elkaar scheidde. Ze speelden de sterren van de hemel.

Bird of paradise

Snowy White speelde tijdens het concert in Manifesto geen nummers van Pink Floyd, ook al heeft hij ze allemaal al eens live gespeeld. Hij deed al met ze mee op het Animals album uit 1977! Dan is het wachten op zijn wereldhit Bird of Paradise uit 1984 tijdens het concert.

Maar ook dit nummer kwam helaas niet voorbij. Het is jammer te horen dat hij zich volledig op de blues heeft toegelegd. Er zijn maar weinig blanken die de blues hebben, een vereiste om deze muziekstijl te mogen spelen. Het is Snowy White niet aan te zien ooit met haar in aanraking te zijn gekomen.

Meer melodie

Af en toe komt zijn melodieuze kant tijdens het concert naar boven. In een refrein, een couplet. Het zijn vaak zulke geweldige vondsten dat ik het jammer vind dat hij hier niet meer mee doet. Mocht hij nog een nieuwe manager zoeken, ik houd me aanbevolen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.