Is Chris Isaak dan niet de beste popartiest van dit moment?

Chris_2Reacties uit mijn omgeving brengen me toch aan het twijfelen. Is Chris Isaak dan niet de beste popartiest van het moment? Er vallen woorden als zeikerig, ik kan niet tegen zijn stem en Blunt-figuur. Dat ik James Blunt verkies boven The Kooks is hier nogal hard aangekomen. Bij Chris Isaak had ik het niet verwacht.

Onwetendheid

Dat er van de zes albums die hij na Wicked Game (1991) uitbracht geen enkel nummer op de landelijke radio werd uitgebracht weet ik aan onwetendheid, gemakzucht en de desinteresse in muziek van de huidige muzieksamenstellers. Niet eens van de non-discjockeys die tegenwoordig uitsluitend als radiopraatpalen fungeren. Al getuigt het natuurlijk niet van karakter uitsluitend te draaien wat je reeds voorgekauwd opgedragen krijgt. Howard Stern zou zich in zijn graf omdraaien als hij dood zou zijn.

Memorabele avond

Slipknot_1Gelukkig was het publiek dat afgelopen woensdag aanwezig was op de memorabele avond in Paradiso – Chris Isaak live in Nederland na 11 jaar!!! – eensgezind. Op de drie zatlappen bij de bar na die overal doorheen meenden te moeten raten. Ook al vonden ze hem geniaal. Chris Isaak was rock ’n roll. Dook tijdens het derde nummer al het publiek in, verkleedde zich als Slipknot, was Roy Orbison en Elvis tegelijk en eindigde de show in stijl met de mooiste meisjes uit de zaal dansend op het podium.

Baby did a bad bad thing

Negentig procent van de nummers uit de Greatest Hits show zijn geschreven na Wicked Game en echt de moeite waard. Stuk voor stuk hits in Amerika. Daar hebben ze dus toch nog smaak. Al zou je dat niet zeggen met de huidige president. Chris Isaak en band, ze stonden op het podium met een politieke boodschap net als U2. Al was hij vergeten wat de boodschap ook alweer was. Eén verhaal dat hij vertelde bleef maar door mijn hoofd spoken op de fiets naar huis. Het thuisfront bleek telefonisch onbereikbaar ondanks het een uur lang te proberen. Bij het openen van de deur van de slaapkamer verwachtte ik daar de bassist van Chris Isaak aan te treffen, precies zoals Chris het had voorspeld. Het viel gelukkig mee. Ze was in slaap gevallen dwars door de rinkelende telefoon heen. Ik sloot de deur van mijn eigen Blue Hotel.

1 gedachte over “Is Chris Isaak dan niet de beste popartiest van dit moment?”

  1. Helemaal mee eens! Geweldige show, veel humor en wat kunnen die gasten spelen… Moet bekennen dat ik even bang was dat ze het niveau van 12 jaar geleden niet (meer?) zouden halen, maar ze hebben het zelfs ruimschoots overschreden. Ik heb echt waanzinnig genoten, ook in de Effenaar, de avond ervoor. Ja, Chris Isaak is er absoluut nog en kan live met iedereen de confrontatie aan ;-)
    Eén rectificatie; Slipknot was een van de crewleden, ondertussen was Chris zich in dat spiegeltjespak aan het hijsen. En ja, ook dat blijft leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.