Over Kevn Kinney, Greg Trooper en Peticantus

Van de radio moeten wij, de muziekliefhebbers, het allang al niet meer hebben, van de televisie evenmin. De Jan Douwe Kroeskes van deze wereld zijn ver weg gestopt op kabelstations en hun adepten aan banden gelegd.

Do it yourself
Goede muziek wordt niet meer op een presenteerblaadje aangereikt. Je moet er weer zelf naar op zoek in de magazines, het clubcircuit en internet. En lokale initiatieven als Peticantus die zich heeft voorgenomen om regelmatig (bij de liefhebbers) gerenom-meerde artiesten te laten optreden in het 60.000 koppen tellende Hoorn van waaruit ze opereren.

Kevn Kinney en Greg Trooper
De eerste twee acts worden regelrecht overgevlogen vanuit Amerika, te weten Kevn Kinney, bekend binnen de rijke Amerikaanse rock- en folkhistorie (drivin’ n cryin’) en weer helemaal terug in de belangstelling na de oprichting van zijn nieuwe band Sun Tangled Angel Revival (STAR) en de (bijna) gelijknamige cd die vorig is verschenen.

En 9 november komt Greg Trooper op bezoek, iemand die het afgelopen jaar met zijn soulvolle productie Make it through this world veel waardering oogstte.

De optredens vinden plaats in een zaal die met een beetje grote vriendenkring al is uitverkocht en tegen een entreeprijs waar Neil Young zijn neus voor ophaalt. Biedt het achtvoudige en hij komt er misschien z’n bed voor uit.

Opvolgers gevraagd
Ze vragen dus niet veel, deze artiesten, om op te komen treden. Ik roep dan ook luidkeels op tot meer van dergelijke initiatieven, zodat Nederland, weer net als voorheen, een goudmijn wordt voor deze artiesten.
Dus wil je binnenkort echt iets leuks voor je verjaardag? Trommel je vrienden op en boek een artiest!

Binnenkort een weerspiegeling van het gesprek dat ik had met Kevn Kinney. Welcome to the Sun Tangled Angel Revival!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.