Ryan Adams Rai theater 26 november

Na het Ryan Adams concert in het Rai theater gisteren ben ik inmiddels weer een beetje op aarde geland. Zoals je onderstaand kunt zien heb ik mijn eerste posting over het concert iets aangepast. Al ben ik het er nog steeds mee eens dat Ryan Adams God is.

Gary the smell

Ryan_adams_raiHet Rai theater is echt een prachtige zaal met een superbe akoestiek. Ik heb zelden zo’n goed geluid bij een concert meegemaakt. Dat kwam natuurlijk ook door de rasmuzikanten die op het podium stonden. Ryan Adams speelde van bijna al zijn albums wel een aantal nummers. Samen met The Cardinals slaagde hij er bij bijna elk nummer in zijn publiek te verrassen door de nummers geheel anders te spelen dan de studioversies. Ook werd er volop gejamd zodat er compleet nieuwe composities ontstonden. Verder hield Ryan zijn inmiddels beroemde “Gary the smell” sketch (lees onder andere de recensie op Nu.nl oftewel KindaMuzik) dat uitmondde in een heus Monty Python nummer.

Geen hokjes

Mensen vragen vaak aan me wat voor muziek die Ryan Adams van me maakt. Vaak zeg ik niets maar laat gewoon wat nummers horen uit zijn omvangrijke genre. Als ik country zeg denken ze dat hij aan line dancing doe. Als ik rock zeg denken ze dat hij headbangt. Als ik singer/songwriter zeg denken ze dat hij alleen rustige, akoestische nummers speelt. Om je de waarheid te vertellen, hij doet het allemaal. En meer. Gelukkig is hij volop te vinden op YouTube. Dus ik zou zeggen, neus daar eens wat rond. Hij is in ieder geval de meest belangwekkende artiest van de afgelopen tien jaar. En als je hem niet kent heb je dus heel wat gemist. Niet weten wie Ryan Adams is, is zoiets als niet weten wie John Lennon, Bob Dylan en Neil Young zijn.

Alle 1.750 stoelen van het Rai theater waren uitverkocht. Genoeg mensen kennen mijn Ryan Adams dus. Zijn tweede single Everybody knows afkomstig van het album Easy Tiger is net uit. Speciaal voor jou heeft hij er 7 bonustracks bij gezet. Een aangenaam geprijsde EP dus. Ideaal als kennismaking. Welke artiest biedt je dat tegenwoordig nog?

3 gedachten over “Ryan Adams Rai theater 26 november”

  1. Wij (met z’n 4en) waren ook bij. Inderdaad hij was/is te gek. Geen woorden voor. Wat een talent! Super.

    Wie weet snel een nieuwe album en kan niet meer wachten om hem weer live te zien/horen.
    Gary is leuk. A wet dog!! ha ha ha

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.