Weer exportprijs voor Within Temptation

Within Temptation heeft de Buma Cultuur Exportprijs 2006 gewonnen. De gothicband won de prijs voor de vierde keer. De Exportprijs wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het best verkoopt in het buitenland. Buma Cultuur-directeur Jerney Kaagman reikte de prijs vanmiddag uit tijdens het Radio2-programma Schiffers.fm.

WithinDoorbraakalbum Mother Earth uit 2000 staat hier in het Muziekcafe nog regelmatig op. Opvolger The silent force uit 2004 deed zijn naam echter nogal eer aan. Want die is eigenlijk min of meer aan ons voorbij gegaan.

Samenwerking met Keith Caputo

2006 wordt een druk jaar voor Within Tempation dat al goed begon met het in ontvangst nemen van de Exportprijs. Er zal ook een nieuw album verschijnen met de titel ‘The Heart Of Everything’. Over de exacte releasedatum zal het Muziekcafe jullie op de hoogte houden. De eerste single wordt in ieder geval een samenwerking met de halve Nederlander Keith Caputo (door zijn jarenlange verblijf in Alkmaar). Na een korte solo carrière maakt hij alweer een tijdje de internationale podia onveilig met zijn stevige band Life of Agony.

De single heet ‘What Have You Done’. Misschien heb je hem zelfs wel al voorbij horen komen op de radio. De hoes is gemaakt door Erwin Olaf, een zeer bekende Nederlandse fotograaf.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.