Bandjesseizoen ’05/’06

Vertel nu eens eerlijk, temidden van alle hosanna verhalen off- en online, wat je werkelijk van de Arctic Monkeys vindt. O.K., de single “I bet you look good on the dancefloor” is een geweldig nummer. Fantastisch, subliem, eentje met eeuwigheids-waarde, een evergreen. Maar de rest van de cd valt eerlijk gezegd een beetje tegen, niet? Hoe vaak heb je hem nu opgezet? En genoot je er de derde luisterbeurt nog net zo van als toen je hem de eerste keer, in complete euforie door de enthousiaste verhalen, in de cd-speler stopte?

Dat dacht ik al. Daarom een waarschuwing voor iedereen die de cd “Whatever people say I am, that’s what I’m not” van de Arctic Monkeys nog van plan is te kopen: doe het niet!

Mijn recht om te kiezen
Alsof er naast mij nog meer mensen zijn die voorbespeelde cd’s kopen.
Misschien moet ik even uitleggen waarom ik dat doe. Het is niet dat ik geld te veel
heb. Ik zie het als een uitbreiding van mijn kiesrecht. Ik geef een signaal af aan de platenmaatschappij: deze kunstenaar(s) zijn het waard om in te investeren.

Athlete superb
Natuurlijk download ik ook (zelfs dat doe ik legaal!) maar dat is voor mij hetzelfde als hoe je vroeger naar de winkel ging om een cd te luisteren. Nu staan daar echter nog uitsluitend de albums met een hele hoge omloop-snelheid. Winkelruimte is te duur geworden voor Johnny Dowd en consorten. Door het downloaden is er bij mij wel sprake van een uitgestelde aankoop. Zo heb ik het superbe album Tourist van Athlete uit 2005 pas twee weken geleden aangeschaft. Maar wat in een goed vat zit…

Starsailor gekroond tot Lentekampioen
Winnaar van de bandjescompetitie dit eerste kwartaal is overigens Starsailor en hun nieuwe album “On the outside”. Vond je de eerste 2 albums van hen niet zo, dan kan ik je melden dat dit een geheel nieuwe Starsailor is. En vond je de eerste twee albums al geweldig, het nieuwe album overtreft ze allebei. Mij kostte het overigens wel een paar draaibeurten om daar achter te komen. Het enige wat je tegen zou kunnen staan is De Stem. Maar dit biedt tegelijkertijd hoop voor de mindere (zang)goden onder ons. Als het James Walsh lukt, kunnen wij ook met een gerust hart verder blijven dromen.

6 gedachten over “Bandjesseizoen ’05/’06”

 1. Ik vind de Arctic Monkeys op zich best wel aardig al heb ik vreselijk aan deze muziek moeten wennen. Alleen wat een beetje jammer is, is dat het wel erg rommelig klinkt.

  Zelf ben ik een grote fan van The Sheer om maar een Nederlandse band te noemen en van een aantal bands die (nog) niet heel bekend zijn in Nederland.

  Beantwoorden
 2. Persoonlijk ben ik wel tevreden met de CD van de Arctic Monkeys. Het rockt gewoon als trein. Onlangs een prima bootleg van de heren gedownload en live klinken ze nog beter.

  Starsailor is inderdaad een puike band. De eerste CD was echt subliem. De stem van Walsh vind ik juist een enorm pluspunt. Wat een emotie ! De tweede plaat is m.i. de minste; Phil Spector heeft hem een beetje overgeproduceerd… De nieuwste plaat is zeker beter. En harder dan we gewend zijn.

  Persoonlijk vind ik die nieuwe bandjes geweldig. Bands zoals Kaiser Chiefs, Editors, Killers, Strokes, Death Cab For Cutie, en Franz Ferdinand maken heerlijke muziek!

  Puike blog btw! 8)

  Beantwoorden
 3. Artctic Monkeys is nog steeds een uitgesteld project (Dit overigens in tegenstelling tot Starsailor.) Wat ik er van gehoord heb klinkt het allemaal goed maar het heeft nog steeds niet gezorgd voor een “snel-naar-de- platenzaak-rennen-actie” ;-)

  Beantwoorden
 4. Ik vind de Arctic Monkeys beetje opgeblazen boel.. Ik kan niet zeggen dat ik het echt slecht vind maar nee, het mist toch iets.
  Zijn genoeg andere bandjes waar minstens zoveel potentie inzit maar die hoor/zie je nooit op radio/tv.. Jammer

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.