Andrew Dorff

Ik behoor tot de categorie mensen die denkt bijzonder te zijn. Dat er niemand is zoals hen. Maar eigenlijk wil ik dat helemaal niet. Constant ben ik op zoek naar bevestiging dat het niet zo is. Dolblij ben ik dan ook te lezen dat het werkelijk stikt van de Ryan Adams zielverwanten. Volmaakt gelukkig heb ik zelfs soortgenoten ontdekt die ook het bijzondere in de muziek van Fools Garden ontdekken. Al moet ik daarvoor wel afreizen naar Italië.

Maar de grootste verrassing is dat ik ook niet alleen sta in mijn adoratie voor Andrew Dorff. Zijn enige officieel uitgebrachte cd dateert uit 1997 en kreeg de titel Hint of mess mee. Muziekblad Oor sprak in de recensie indertijd haar zorg uit voor het feit dat dit bijzondere talent getekend was door Sony Records. Iedereen die zich nog de jarenlange juridische strijd van George Michael met deze platenmaatschappij kan herinneren, zal begrijpen waarom.

Spoorloos talent

Ook in de Melkweg en Parkpop maakte Dorff dat jaar een onvergetelijke indruk en niet alleen op mij. Vraag dat maar aan Jan Douwe Kroeske die een 2 meter sessie met hem had. Een jaar later leek de naam Andrew Dorff nog slechts een naam uit het verleden en leek hij van de aardbodem verdwenen. Hij komt uit een beroemde familie. Broer Stephen Dorff heeft naam gemaakt met onder andere de film Blade en vader Steve Dorff heeft hits geschreven voor Barbra Streisand, Celine Dion en Whitney Houston. Jarenlang surfde ik over het internet om er achter te komen wat er met Andrew Dorff was gebeurd. Ik las echter alleen over zijn vader en zijn broer.

Labelgenoot Ryan Adams

En toen kwamen de geruchten. Dorff zou getekend hebben voor Lost Highway Records. Inderdaad, het label ook van Ryan Adams die toen inmiddels aan zijn opmars was begonnen. Op een gegeven moment verzeilde ik op de site Eil.com. Zij verkopen allerlei zeldzame persingen van singles en albums. En ook de demo die Andrew Dorff voor Lost Highway Records had opgenomen. Ik wachtte inmiddels al vijf jaar op nieuw materiaal waardoor ik niet het geduld meer had voor de officiële release. Die is er overigens ook nooit gekomen. Lost Highway Records wilde haar naam niet verbinden aan de 11 door Andrew Dorff opgenomen liedjes. Voor mij voldeden ze precies aan de inmiddels hoog opgelopen verwachtingen.

Andrew, waar ben je?!!

Lange tijd dacht ik de enige te zijn die in het dierbare bezit was van de demo Hungover and up (m.u.v. de kopie die ik aan Jan Douwe Kroeske gaf in de hoop hem hier in Nederland zonder label te kunnen pluggen.) Tot ik dit las. Het door mij zeer gerespecteerde Fileunder schreef over “mijn” Andrew Dorff. En dat niet alleen. De schrijver was net zo aan hem verknocht. En getuige de reacties op de log moesten er nog veel meer mensen zijn die er zo over dachten én denken. De laatste reactie dateer namelijk van dit jaar! Het zorgde ervoor dat ik mijn zoektocht weer hervat heb.

Twee jaar geleden vond ik informatie dat Dorff zijn microfoon aan de wilgen had gehangen en songwriter was geworden bij liedjesfabriek Ash Street Music. Daar is hij inmiddels echter niet meer werkzaam. Is hij soms in de boom geklommen en heeft hij zijn microfoon er weer uit geplukt? Horen we binnenkort weer een teken van leven van hem? Ik bedoel, het in Nederland gesitueerde Munich Records is toch een prachtig label voor hem?

5 gedachten over “Andrew Dorff”

  1. Hey!!! Ik ben ook al jaren aant wachten tot er weer eens iets van Andrew Dorff te horen is!!! Hint of mess blijft een geweldige cd! Heb Andrew Dorf leren kennen op Zwemdockrock in Lummen! Moet ongeveer 1996 geweest zijn! Geweldig dat er nog mensen zijn die er naar uit kijken dat hij nog eens iets uitbrengt!!!

    Greetings!!

    Ellioth

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.