Rico Sticks IZM nieuw album

Rico & Sticks: De waarheid over het nieuwe album IZM

Om maar met de deur in huis te vallen: het nieuwe album “IZM” van Rico & Sticks is niet hun eerste gezamenlijke album sinds Opgezwolle’s “Eigen Wereld” uit 2006, zoals meerdere gerespecteerde media schrijven.

In 2009 verscheen immers nog Fakkelbrigade’s “Collucci Era” met beide heren. Ook kan “IZM” niet als opvolger van “Eigen Wereld” worden uitgeroepen omdat Delic, een belangrijk onderdeel van de drieeenheid Opgezwolle, niet van de partij is.

Makkelijke plaat

Van alle samenwerkingen verliepen de opnames voor “IZM” het makkelijkst volgens Rico & Sticks. Wat dat betekent voor het resultaat moeten we nog even afwachten. Van botsende karakters in een studio wordt een album over het algemeen alleen maar beter.

Wat meespeelt is dat Kubus, producer van het album, het tweetal al zo’n vijftien jaar kent. Iets dat het proces uiteraard vereenvoudigd.

Ouderwets

Van het album dat 21 juli verschijnt is nog geen enkele single uitgebracht. Net zoals dat vroeger ging. Laat maar komen. Want als de afgelopen vijftien jaar ons iets geleerd heeft is het wel dat Rico en Sticks altijd kwaliteit leveren.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.