Nieuwe David Bowie boxset A New Career in Town schijnt licht op zijn Berlijn periode

“A New Career In a New Town (1977 – 1982)” is de derde box die van David Bowie verschijnt in slechts anderhalf jaar tijd. Denkt de platenmaatschappij soms dat we allemaal miljonair zijn?

Gelukkig kun je voor de 13 LP’s tellende box “A New Career In a New Town (1977 – 1982)” nog even sparen tot de releasdatum van 29 september.

David Bowie A New Career in Town BOX3_LP

De box zal onder meer een remix bevatten van het album “Lodger” (1979) door Tony Visconti. Mede door het nummer ‘D.J.’ een van mijn favoriete albums. Al voor het overlijden van David Bowie werkte Visconti hier met zijn toestemming aan.

Ook de ‘Berlin Trilogy’ waarop David Bowie samenwerkte met Visconti en Brian Eno zit in de box en dat geldt ook voor “Scary Monsters (And Super Creeps)”.

Verder zit het live album “Stage” op geel vinyl en in twee versies (inclusief een nieuwe 2017 mix) erbij.

“There’s old wave. There’s new wave. And There’s David Bowie…”

De titel van de box verwijst naar het afsluitende nummer van Side A van “Low”, een van de albums die David Bowie in Berlijn maakte. In die tijd zong Bowie ook nog wel eens een vertaling in, zoals een Duitse én Franse versie van de hit ‘Heroes’. Deze versies zijn bij elkaar gezet op een EP.

Extra’s

“A New Career In a New Town (1977 – 1982)” zal naast de 2017 mixen en de “Heroes” EP nog een aantal andere extra’s bevatten, zoals de compilatie “Re:Call 3”.

Hierop staan songs die David Bowie voor diverse soundtracks heeft gemaakt en een collectie geremasterde singles (inclusief de b-kant) waarvan er een aantal nog nooit op een album hebben gestaan.

Naast alle muziek bevat de box ook een fotoboek, met uiteraard ook een bijdrage van Anton Corbijn.

Tracklisting

Onderstaande playlist bevat de tracklisting zover deze op Spotify staat. Zodat je je alvast even kan inluisteren terwijl je bedenkt via welke crowdfunding actie je in het bezit van deze box kunt komen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.