The Child of Lov: Op ‘One Day’ kent de hele wereld hem

Er is postuum een video verschenen voor het nummer ‘One Day’ van The Child of Lov, de vorig jaar december overleden Martijn Teerlinck (26). Oorspronkelijk zou de video ‘One Day’ van de hand van de Amerikaanse regisseur Christine Yuan onderdeel uitmaken van The Child Of Lov Experience, de eerste internationale tour van Martijn Teerlinck. Voor ‘One Day’ werkte The Child of Lov onder meer samen met Damon Albarn.

Naast The Child of Lov maakte hij muziek met een funkband en onder de naam Sunpatzer maakte hij hiphopbeats. Onder deze naam bracht Martijn Teerlinck vorig jaar nog een track uit met het aanstormende hiphoptalent Rejjie Snow.

The Child of Lov EP

Het Nederlandse hiphoplabel Top Notch heeft verschillende Nederlandse rappers gevraagd hun interpretatie van de muziek van Sunpatzer te geven om als EP uit te kunnen brengen. Een project dat waarschijnlijk een vervolg zal krijgen in Engeland en de VS. Naar verwachting zal de Nederlandse editie dit najaar worden uitgebracht, gelijktijdig met een dichtbundel van The Child of Lov. Ook wordt nog gekeken hoe de spirituals en vele opgenomen vocal tracks van The Child of Lov een plaats kunnen krijgen in de collectie van de muziekliefhebber.

Naast zijn eigen muziek heeft The Child of Lov ook ideeën aangeleverd voor het nieuwe album van Neneh Cherry en waren er plannen met Madlib en DOOM. Het zou zomaar kunnen dat we ook daar binnenkort meer van horen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.