Indie Songs 2019

5 x indie: TaxiWars, Sorcha Richardson, Alex Ebert, Dance Yourself Clean en Swanes

Vijf indie acts die ik deze week heel veel draai en daarom graag met je deel.

Jazz: TaxiWars

TaxiWars is het project van dEUS frontman Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen. Samen verkennen ze het spanningsveld tussen rock en jazz. Op 6 september komt hun nieuwe album Artificial Horizon uit. Hiervan kun je nu het titelnummer en single ‘Sharp Practice’ beluisteren. Jazz met rockintensiteit en late eighties hip-hop beats. Ik heb het album al mogen beluisteren en ik ben er zeer van onder de indruk. Binnenkort kun je een recensie van het album dan ook op de site lezen.

Pop: Sorcha Richardson

In eigen land heeft de Ierse Sorcha Richardson al behoorlijk naam gemaakt.Via single ‘Don’t Talk About It’ kunnen wij nu ook kennismaken met haar. Aangemoedigd door enthousiaste reacties en media aandacht op haar muziek verschijnt later dit jaar haar debuutalbum First Prize Bravery. Aanstekelijke ‘slaapkamer-pop’ in de lijn van Phoebe Bridgers en Jay Som. ‘Don’t Talk About It’ is de eerste single van het album. Het nummer verhaalt over conflict vermijding en de lieve vrede bewaren. Recentelijk stond Sorcha Richardson met ‘Don’t Talk About It’ al op #1 in de Hype Machine.

Indie: Alex Ebert

Alex Ebert is de frontman van Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Maar dat is niet het enige waarmee hij muzikaal actief is.Als Alex Ebert brengt hij dit jaar twee albums uit, “5ame Dude Vol 1” en “5ame Dude Vol 2”. De titels verwijzen naar de vraag: “Goh, is dit dezelfde kerel als van…?” Het nummer ‘Gold’ is een van de focus tracks in aanloop naar de album releases later dit jaar.

Electronic: Dance Yourself Clean

Dance Yourself Clean is een Indie-Pop dance party concept. Gestart in een klein barretje in Seattle 2013. Maar inmiddels actief van de Amerikaanse oost- en westkust. In 2016 werd het platenlabel Lights & Music Collective opgericht.Naast de producties van andere artiesten brengen ze ook hun eigen muziek uit. De huidige single van Dance Yourself Clean is ‘Waste My Time’. Het verhaal van op zijn eind lopende relatie die zich maar voort blijft zetten.

Indie: Swanes

’The Hard Way’, de laatste single van SWANES, is uitgebracht via het uberhippe Franse indie label Kitsuné. Ook Warp en Future Classic volgen de band inmiddels op de voet. Wat een feature in Bandcamp Daily en COLORS allemaal niet teweeg kan brengen

Inspiratie voor ’The Hard Way’ kwam nadat de twee broers Stefan and Mike Bildy de schuilkelder van hun oudoom Bruce Beach bezochten. “The Ark Two” is de grootste DIY schuilkelder van Canada die beschermt tegen nucleaire aanval. In het nummer uit Swanes haar zorgen. Muzikaal past de downtempo-R&B van ’The Hard Way’ uitstekend tussen de releases van Kitsuné.

1 gedachte over “5 x indie: TaxiWars, Sorcha Richardson, Alex Ebert, Dance Yourself Clean en Swanes”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.