Ras Kass kondigt officieel vervolg op kwart eeuw oud debuut Soul On Ice aan

Bijna 25 jaar geleden debuteerde Ras Kass met “Soul of Ice”. Hij werd erdoor onthaald als het antwoord van de West Coast op Nas. 26 juli verschijnt via de Mello Music Group het nieuwe album van Ras Kass getiteld “Soul on Ice 2”. Een vervolg op het legendarische debuutalbum dus.

Vooruitlopend hierop is er de single ‘Guns N Roses‘ met Styles P en Lil Fame. Een track die tekstueel en muzikaal helemaal raak is. Voor de track ‘F.L.Y.’ is ook een video uitgebracht.

 

Ras Kass belooft een messcherp album

De rapper belooft op “Soul on Ice 2” met tracks te komen die 25 jaar geleden op een boycot hadden kunnen rekenen. Onder meer Diamond D, Pete Rock, Snoop Dogg, Immortal Technique, Justice League, Cee-Lo Green, DJ Green Lantern, Everlast, Styles P and M.O.P. hebben aan het album meegewerkt.

Een nummer als ‘White Power’ spreekt daarbij boekdelen. Op ‘Midnight Sun’ laat ook Cee-Lo Green zich uit over de rassenproblematiek. Op ‘Opoid Crisis’ rapt Ras Kass over verbanden tussen de CIA en crack in de binnensteden.

Amerika verslaafd aan pijnstillers

Ook de farmaceutische industrie en de Amerikaanse overheid krijgen er van langs. Over het feit dat bijna elke Amerikaan verslaafd is aan pijnstillers. Op “LL Cool” is Snoop Dogg te horen. In meerdere opzichten dus een interessante en misschien wel essentiële release.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.