Black Acid EP

Black Acid: het begin van een New Wave?

Alternatieve trap met punk in de mix maakt Black Acid naar eigen zeggen. De punk bewaren ze echter vooral voor de liveshows. Relaxter als met openingstrack ‘Dik Ongezond’ kun je je EP volgens mij namelijk niet openen.

Heldere vocalen, regelmatig overstemd door een dreunende bas. Op ‘Anne Maré’ is het ook die bas die opvalt plus de drive in hun flow. Ouderwets goed. Taalverrijking in plaats van verkrachting. Geen woordgrappen als trucje maar omdat het past. (‘Daarso’)

Geen egoboost

Tracks die draaien om de kunstvorm die Hiphop is en niet de egoboost die het in Nederland inmiddels geworden is. Muzikaal zeer gevarieerd waarbij Black Acid wel moet oppassen dat het overmatige basgebruik geen handelsmerk wordt. Dan kan het namelijk gaan afleiden van de taalvirtuositeit en muzikaliteit.

Ik bedoel maar, een nummer waar Klassiek en Noise in elkaar overvloeien (‘Ander Mens’), dat grenst bijna aan genialiteit. Een Hiphop EP waar op maar één track het woord “bitch” valt en geen één keer het woord “money” (heb ik wel goed geteld?) is sowieso altijd +1. Black Acid maakt duidelijk dat het weer tijd is voor een New Wave.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.